Browsing 2021 by Title

Sort by: Order: Results:

  • EMELINA, Iulia; CEBOTARI, Iurii; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Set de accesorii de bucătărie care ar facilita orientarea spațială a persoanelor cu deficiențe de vedere. Setul este format din un talger și o tavă portabilă cu semne de orientare volumetrică palpabile, echipate cu locații ...
  • SIMINIUC, Rodica; ȚURCANU, Dinu (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenţia se referă la industria de panificaţie şi patiserie, şi anume la compoziţii şi procedee de fabricare a cozonacului cu maia cu floră spontană. Compoziţiile conţin făină de grâu, zahăr, unt, lapte, gălbenuş de ou, ...
  • MONAICO, Eduard; URSACHI, Veaceslav; MONAICO, Elena; TIGHINEANU, Ion (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Este propus procedeul tehnologic pentru fabricarea fotodetectorului de radiație infraroșie în baza unui singur nanofir de GaAs cu o sensibilitate înaltă și caracteristici dinamice bune, obținut prin corodarea electrochimică ...
  • BERNIC, Mircea; ȚISLINSCAIA, Natalia; ȚURCANU, Dinu; BALAN, Mihail; VIȘANU, Vitali; MELENCIUC, Mihail; GÎDEI, Igor (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenția se referă la tehnica de uscare, în special la dispozitive pentru distribuirea uniformă a fluxului de aer în uscătorul-tunel, şi poate fi folosită în gospodăriile agricole mici la uscarea fructelor, legumelor etc. ...
  • CAZAC, Viorica; ȘONȚU, Lia-Liliana (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Ediția prezintă un set de elemente cognitive-interactive despre știință, pentru copii cu vârsta de 3-5 ani, format din 18 coli cu puzzle, concepute pentru a ajuta micii exploratori să descopere lumea animalelor. Noutatea ...
  • ZAHARIA, Magdalena; CAZAC, Viorica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Ediția de carte cu jocuri de grup este un produs pentru copiii de 7-11 ani, care își propune să soluționeze obiective educaționale legate de dezvoltarea abilităților cognitive, logice, psihosociale, economice, de securitate, ...
  • ZUBCU, Mircea; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Automobil electric, destinat persoanelor cu dizabilități locomotorii pentru a facilita procedura de îmbarcare-debarcare a șoferului în condiții urbane. Ideea inovatoare este capacitatea cabinei de a se roti pe propria axă ...
  • MAZURU, Sergiu; TOCA, Alexei; PLATON, Andrei; MAZURU, Alexandru (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Forma de presare pentru pulberi metalice conţine o bucşă de strângere (3), în care sunt amplasate o matriţă (2) şi elemente de formare de sus (4) şi de jos (5), executate în formă elicoidală cu proeminenţe interne în partea ...
  • RAILEAN, Vlada; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Fotoliu pentru copii, asamblat din piese de material lemnos (placaj) prin metoda de unire directă, ce exclude sisteme de asamblare ori clei.
  • CAPCANARI, Tatiana; COVALIOV, Eugenia; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Problema pe care o rezolvă invenția constă în extinderea bazei de produse lactate fermentate fără lactoză prin fermentarea laptelui de vacă și de capră; ameliorarea compoziției chimice și a valorii biologice a iaurtului ...
  • BERNIC, Mircea; ȚISLINSCAIA, Natalia; ȚURCANU, Dinu; BALAN, Mihail; VIȘANU, Vitali; MELENCIUC, Mihail; GÎDEI, Igor (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenția se referă la o instalație de uscare a produselor granulare în strat suspendat, și poate fi aplicată la întreprinderile din industria alimentară, în laboratoare de cercetare și centre de cercetare care au legătură ...
  • DANILA, Victoria; BALAN, Stela; VÎRLAN, Marcel; CURTEZA, Antonela (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Propunerea a avut scopul de a dezvolta produse vestimentare inteligente, bazate pe metodologii ecodurabile. Protoripul inteligent de îmbracaminte este destinate persoanelor cu nevoi speciale (copii, femei, barbați). Am ...
  • GORIȚĂ, Sandu; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Jucărie cinetică, realizată din material lemnos (placaj), destinată copiilor de vârstă preșcolară în scopuri distractive și educative. Jucăria este asamblată-dezasamblată de copil, ceea ce îi perfecționează abilitățile. ...
  • BOGDEVICI, Ana; STAMATI, Mihail (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Mobilier transformabil, destinat copiilor de la vârsta sugarului până la vârsta de 10-12 ani, realizat pentru a prelungi durata de viață a produsului și a economisi spațiu. Ca urmare a transformării mobilierului, obținem ...
  • POPESCU, Liliana; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; PATRAŞ, Antoanela; LUNG, Ildiko; OPRIŞ, Ocsana-Ileana; SORAN, Maria Loredana (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a iaurtului cu valoare biologică înaltă. Procedeul, conform invenţiei, include standardizarea laptelui, pasteurizarea, răcirea, însămânţarea ...
  • TURCULEŢ, Nadejda; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; VEVERIŢA, Efimia; BUIUCLI, Petr; LUPAŞCU, Galina; ROTARI, Silvia; GORE, Andrei; LEATAMBORG, Svetlana (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Procedeul include pregătirea aluatului din făină de triticale, drojdie comprimată, sare, zahăr, zer, extract liposolubil din fructe de cătină sau măceş, sau scoruş şi apă, frământarea, fermentarea la temperatura 25...27°C ...
  • BALANUȚĂ, Anatol; COVACI, Ecaterina; PATRAȘ, Antoanela (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Procedeul brevetat de îmbogățire a vinurilor cu substanțe biologic active prevede elaborarea vinurilor tinere din strugurii din soiurile albe sau roșii conform schemei clasice de producere pînă la primul pritoc tehnologic. ...
  • CHIRSANOVA, Aurica; COVALIOV, Eugenia; REȘITCA, Vladislav; CAPCANARI, Tatiana; BOIȘTEAN, Alina (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Problemă pe care o rezolvă invenţia constă în obținerea iaurtului cu pulbere de topinambur (Helianthus tuberosus), cu un conținut ridicat de inulină care se caracterizează printr-un efect prebiotic, stimulează creșterea ...
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana; SIMINIUC, Rodica; GROSU, Carolina (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenția se referă la industria produselor de morărit și panificație și poate fi utilizată în producția de alimente funționale şi anume la fabricarea produselor de panificație. Problema pe care o rezolvă invenţia constă ...
  • POPESCU, Adelina; COVALIOV, Eugenia; CAPCANARI, Tatiana; SUHODOL, Natalia; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; DESEATNICOVA, Olga; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în special la fabricarea produselor de cofetărie funcționale. Procedeul de obţinere a batoanelor include utilizarea făinii din pulpă și semințe de dovleac (Cucurbita maxima). ...

Search DSpace


Browse

My Account