Browsing 2023 by Title

Sort by: Order: Results:

  • BOSTAN, Ion; BOSTAN, Viorel; DULGHERU, Valeriu; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la construcţia de mașini, în special la tehnologiile de fabricare aditivă a roţilor dinţate ale transmisiilor planetare precesionale.
  • BALAN, Valerian; POMPUŞ, Irina; DODICA, Dumitru; ŞARBAN, Vasilie; GUCI, Ivan (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la agricultură, în special la pomicultură, şi anume la un procedeu de cultivare a murului. Procedeul, conform invenţiei, include palisarea tulpinilor de rod pe spalier primăvara, după care de stâlpii ...
  • CILOCI, Alexandra; CLAPCO, Steliana; TIURINA, Janeta; DVORNINA, Elena; LABLIUC, Svetlana; BULHAC, Ion; URECHE, Dumitru (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Procedeu de cultivare submersă a micromicetei Rhizopus arrhizus CNMN FD 03 – producătoare de lipaze, care prevede obţinerea suspensiei de spori prin spălarea cu apă distilată sterilă a tulpinii crescute pe mediu malţ-agar, ...
  • CILOCI, Alexandra; BULHAC, Ion; CLAPCO, Steliana; DANILESCU, Olga; DVORNINA, Elena; LABLIUC, Svetlana; MATROI, Alexandra; URECHE, Dumitru (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la biotehnologii, în particular la un procedeu de cultivare submersă a micromicetei Rhizopus arrhizus CNMN FD 03 – producătoare de lipaze, care prevede obţinerea suspensiei de spori prin spălarea cu apă ...
  • CILOCI, Alexandra; DVORNINA, Elena; RUDIC, Valeriu; BULHAC, Ion; URECHE, Dumitru; COCU, Maria (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Se propune un procedeu de cultivare submersă a tulpinii de fungi Lentinus edodes (Berk) Sing CNMN-FB01 care prevede inocularea materialului semincer în cantitate de 10% v/v pe mediul nutritiv, care conţine, g/L: NH4NO3 - ...
  • EREMIA, N.; MACAEV, F.; KRASOCIKO, P.; POGREBNOI, S.; ZNAGOVAN, A.; NEICOVCENA, Iu.; COȘELEVA, O.; SARÎ, N.; EREMIA, M. (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Procedeul include hrănirea albinelor toamna cu un amestec de sirop de porumb invertit de 60% și 1,0-3,0 ml/L de soluţie apoasă de 3% de rebaudiozida A, în cantitate de 2,0 L la o familie de albine, și primăvara cu amestec ...
  • EREMIA, N.; MACAEV, F.; POGREBNOI, S.; ZNAGOVAN, A.; MODVALA, S.; MARDARI, T.; EREMIA, I.; SARÎ, N. (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Procedeul include hrănirea albinelor toamna cu un amestec de sirop de porumb invertit de 60% și 1,5-4,0 ml/L de soluţie apoasă de 3% de steviozidă, în cantitate de 2,0 L la o familie de albine, și primăvara cu amestec de ...
  • EREMIA, N.; MACAEV, F.; ZNAGOVAN, A.; NEICOVCENA, Iu.; COȘELEVA, O.; SARÎ, N.; EREMIA, M.; JEREGHI, V. (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Procedeul include hrănirea albinelor toamna cu un amestec de sirop de zahăr de 60% și 1,5-4,0 ml/L de soluţie apoasă de 3% de steviozidă, în cantitate de 3,0 L la o familie de albine și primăvara cu amestec de sirop de ...
  • MACAEV, F.; EREMIA, N.; SUCMAN, N.; POGREBNOI, S.; ZNAGOVAN, A.; COȘELEVA, O.; JEREGHI, V. (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Procedeul include hrănirea albinelor în perioada de primăvară cu un amestec de sirop de zahăr de 50% și 1,25-3,5 ml/L de soluţie apoasă de 2% de clorură de hexaamincobalt(III), în cantitate de 1,0 L de amestec la o familie ...
  • EREMIA, Nicolae (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Procedeul include hrănirea albinelor primăvara cu un amestec de sirop de zahăr de 50% și 1,0-3,0 ml/L de soluţie apoasă ce conţine acid dihidroabietinic 4,91 g, KOH 1,08 g și apă distilată până la 200 ml, în cantitate de ...
  • BULGARU, Viorica; POPESCU, Liliana; DUDUSH, Veaceslav (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la industria cărnii, și anume la procedeul de obţinere a cărnii de bovină maturate prin uscare. Procedeul include obţinerea secţiunilor distincte din carcase / semicarcase de bovină.
  • BOISTEAN, Alina; CHIRSANOVA, Aurica; RESITCA, Vladislav; STURZA, Rodica; DESEATNICOVA, Olga; CAPCANARI, Tatiana (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la industria alimentară, și anume la un procedeu de obținere a băuturilor nealcoolice pe bază de componente naturale. Problema pe care o rezolvă invenția constă în ameliorarea valorii nutritive și lărgirea ...
  • RUDI, Ludmila; CHIRIAC, Tatiana; CEPOI, Liliana; RUDIC, Valeriu; VALUŢA, Ana; DJUR, Svetlana; DONI, Veronica; CODREANU, Liviu; MISCU, Vera; ROTARI, Ion; TAŞCA, Valentina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Se propune un procedeu de cultivare a microalgei Porphyridium cruentum în scopul obţinerii de biomasă cu conţinut sporit de lipide Omega-3. Lucrarea oferă obţinerea în cadrul unui circuit tehnologic ce poate fi realizat ...
  • BALAN, Valerian; DODICA, Dumitru; POMPUŞ, Irina; ŞARBAN, Vasile; GUCI, Ivan (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Rezultatul tehnic al invenţiei constă în crearea condițiilor optime pentru ramificarea tulpinilor, formarea ramurilor fructifere rezistente la frig, care asigură producerea unor cantităţi mari de fructe de calitate superioară.
  • KONOPKO, Leonid; NIKOLAEVA, Albina; PARA, Gheorghe (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la domeniul materialelor termoelectrice, şi anume la procedee de recristalizare a microfirelor din materiale anizotrope în izolaţie de sticlă.
  • BALAN, Valerian; DODICA, Dumitru; ŞARBAN, Vasile; GUCI, Ivan; POMPUŞ, Irina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la agricultură, în special la pomicultură, şi anume la un procedeu de tăiere a zmeurului în primul an după plantare.
  • SIMINIUC, Rodica; ŢURCANU, Dinu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la industria produselor de morărit și panificaţie și poate fi utilizată în asigurarea securităţii alimentare și nutriţionale a persoanelor cu tulburări asociate consumului de gluten.
  • VIȘANU, Vitali; ŢISLINSCAIA, Natalia; BALAN, Mihail; MELENCIUC, Mihail; GÎDEI, Igor; VOLCONOVICI, Onorin-Irinel (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Scopul invenţiei constă în aplicarea procedeului de deshidratare a piersicilor cu utilizarea curenţilor de frecvenţă supraînaltă cu obţinerea produsului finit, uscat calitativ.
  • VIȘANU, Vitali; ŢISLINSCAIA, Natalia; BALAN, Mihail; MELENCIUC, Mihail; ŢURCANU, Dinu; POPESCU, Victor (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Scopul invenţiei constă în aplicarea procedeului de deshidratare a piersicilor prin metoda convecţiei forţate și reducerea consumului de energie prin optimizarea duratei de tratare termică a produsului.
  • KRASOCIKO, P.; EREMIA, N. (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Monografi a întocmită de autori este una dintre primele și puținele lucrări științifice din Europa și Asia, care rezumă rezultatele a peste 40 de ani de cercetări științifice ale autorilor, care furnizează date istorice ...

Search DSpace


Browse

My Account