IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Impactul congelării asupra calității brânzei mozzarela

Show simple item record

dc.contributor.advisor POPESCU, Liliana
dc.contributor.author GĂLBINEANU, Daniela
dc.date.accessioned 2023-02-08T11:29:40Z
dc.date.available 2023-02-08T11:29:40Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation GĂLBINEANU, Daniela. Impactul congelării asupra calității brânzei mozzarela: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. şt. Liliana POPESCU, 2023. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/22080
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Scopul lucrării este analiza impactului congelării asupra calității brânzei mozzarella în vederea stabilirii parametrilor optimali ai procesului de condiționare prin congelare. Printre obiectivele de bază a fost caracterizarea proprietăților funcționale ale brânzei mozzarella, cât și prezentarea brânzei mozzarella din punct de vedere senzorial, fizico-chimic și microbiologic. Un alt obiectiv a fost analiza factorilor și condițiilor de procesare care afectează calitatea brânzei mozzarella, accentul fiind pus pe efectul condiționării prin congelare. Printre obiective se numără identificarea și descrierea recomandărilor în producerea și condiționarea prin congelare a brânzei mozzarella și elaborarea diagramei de flux, cât și elaborarea planului calității producerii și condiționării prin congelare a brânzei mozzarella. en_US
dc.description.abstract The aim of the work is analysis of the impact of freezing on the relevant functional properties of mozzarella cheese and identification of the optimal parameters of the freezing process by studying the field. Among the basic objectives was the characterization of the functional properties of mozzarella cheese, as well as the presentation of mozzarella cheese from a sensory, physico-chemical and microbiological point of view. Another objective was to analyze the factors and processing conditions that affect the quality of mozzarella cheese, focusing on the effect of freezing conditioning. Among the objectives are the identification and description of recommendations in the production and freezing conditioning of mozzarella cheese and the elaboration of the flow chart, as well as the elaboration of the quality plan of the production and conditioning of mozzarella cheese. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject brânză en_US
dc.subject mozzarella en_US
dc.subject condiționare prin congelare en_US
dc.subject freezing en_US
dc.subject defrosting en_US
dc.title Impactul congelării asupra calității brânzei mozzarela en_US
dc.title.alternative The impact of freezing on the quality of mozzarella cheese en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account