IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Obținerea iaurtului cu extracte din plante aromatice încapsulate în alginat de sodiu

Show simple item record

dc.contributor.advisor POPESCU, Liliana
dc.contributor.author APOSTOL, Anastasia
dc.date.accessioned 2023-02-08T09:30:17Z
dc.date.available 2023-02-08T09:30:17Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation APOSTOL, Anastasia. Obținerea iaurtului cu extracte din plante aromatice încapsulate în alginat de sodiu: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. şt. Liliana POPESCU, 2023. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/22074
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Mirocapsulele din extracte de plante aromatice sunt o inovație nouă care merită abordată. Iaurtul are o activitate antioxidantă limitată și în acest scop adăugarea microcapsulelor în iaurt ar putea fi folosită ca o alternativă pentru a stabiliza substanțele fenolice din extractele naturale. Microîncapsularea iaurtului permite înlocuirea aditivilor sintetici cu extracte din plante aromatice. Scopul tezei constă în evaluarea stabilității iaurtului cu adaos de microcapsule din extracte de plante aromatice de cimbru și rozmarin în procesul de depozitare. en_US
dc.description.abstract The problem of the study. Mirocapsules made from aromatic plant extracts are a new innovation worth addressing. Yogurt has limited antioxidant activity and for this purpose the addition of microcapsules to yogurt could be used as an alternative to stabilize phenolic substances in natural extracts. The microencapsulation of yogurt allows the replacement of synthetic additives with extracts from aromatic plants. The aim of the thesis is to evaluate the stability of yogurt with the addition of microcapsules from thyme and rosemary extracts in the storage process. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject iaurturi en_US
dc.subject microcapsule en_US
dc.subject extracte de plante en_US
dc.subject plante aromatice en_US
dc.subject yogurt en_US
dc.subject microcapsules en_US
dc.subject aromatic plants extracts en_US
dc.title Obținerea iaurtului cu extracte din plante aromatice încapsulate în alginat de sodiu en_US
dc.title.alternative Obtaining yogurt with extracts of aromatic plants encapsulated in sodium alginate en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account