2021: Recent submissions

  • BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; VACULENCO, Maxim; MALCOCI, Iulian; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg; BODNARIUC, Ion (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Reductorul planetar precesional include carcasa (1), în care sunt amplasate blocul satelit (2) cu coroanele cu role conice (3) și (4), roțile dințate centrale fixă (5), legată rigid cu capacul reductorului (6), și mobilă ...
  • ZAHARIA, Magdalena; CAZAC, Viorica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Ediția de carte cu jocuri de grup este un produs pentru copiii de 7-11 ani, care își propune să soluționeze obiective educaționale legate de dezvoltarea abilităților cognitive, logice, psihosociale, economice, de securitate, ...
  • CAZAC, Viorica; ȘONȚU, Lia-Liliana (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Ediția prezintă un set de elemente cognitive-interactive despre știință, pentru copii cu vârsta de 3-5 ani, format din 18 coli cu puzzle, concepute pentru a ajuta micii exploratori să descopere lumea animalelor. Noutatea ...
  • CAZAC, Viorica; SIMINIUC, Rodica; GROSU, Carolina; GUTIUM, Olga (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenţia se referă la industria alimentară şi anume la produsele de patiserie cu conținut de șrot din miez de nuci (Juglans Regie L.) pentru producerea produselor de patiserie cu proprietăți senzoriale unice și proprietăți ...
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana; SIMINIUC, Rodica; GROSU, Carolina (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenția se referă la industria produselor de morărit și panificație și poate fi utilizată în producția de alimente funționale şi anume la fabricarea produselor de panificație. Problema pe care o rezolvă invenţia constă ...
  • CAPCANARI, Tatiana; COVALIOV, Eugenia; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Problema pe care o rezolvă invenția constă în extinderea bazei de produse lactate fermentate fără lactoză prin fermentarea laptelui de vacă și de capră; ameliorarea compoziției chimice și a valorii biologice a iaurtului ...
  • CHIRSANOVA, Aurica; COVALIOV, Eugenia; REȘITCA, Vladislav; CAPCANARI, Tatiana; BOIȘTEAN, Alina (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Problemă pe care o rezolvă invenţia constă în obținerea iaurtului cu pulbere de topinambur (Helianthus tuberosus), cu un conținut ridicat de inulină care se caracterizează printr-un efect prebiotic, stimulează creșterea ...
  • POPESCU, Adelina; COVALIOV, Eugenia; CAPCANARI, Tatiana; SUHODOL, Natalia; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; DESEATNICOVA, Olga; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în special la fabricarea produselor de cofetărie funcționale. Procedeul de obţinere a batoanelor include utilizarea făinii din pulpă și semințe de dovleac (Cucurbita maxima). ...
  • BOIȘTEAN, Alina; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica; GAINA, Boris (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenția se referă la industria alimentară și, în special, la o metodă de fermentare acetică a oțetului de vin alb folosind un substrat din coji de nuci și alune. În metoda propusă, conform invenției, cojile sunt spălate ...
  • BERNIC, Mircea; ȚISLINSCAIA, Natalia; ȚURCANU, Dinu; BALAN, Mihail; VIȘANU, Vitali; MELENCIUC, Mihail; GÎDEI, Igor (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenția se referă la o instalație de uscare a produselor granulare în strat suspendat, și poate fi aplicată la întreprinderile din industria alimentară, în laboratoare de cercetare și centre de cercetare care au legătură ...
  • BERNIC, Mircea; ȚISLINSCAIA, Natalia; ȚURCANU, Dinu; BALAN, Mihail; VIȘANU, Vitali; MELENCIUC, Mihail; GÎDEI, Igor (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenția se referă la tehnica de uscare, în special la dispozitive pentru distribuirea uniformă a fluxului de aer în uscătorul-tunel, şi poate fi folosită în gospodăriile agricole mici la uscarea fructelor, legumelor etc. ...

Search DSpace


Browse

My Account