Browsing 2021 by Title

Sort by: Order: Results:

  • POPESCU, Liliana; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; PATRAŞ, Antoanela; LUNG, Ildiko; OPRIŞ, Ocsana-Ileana; SORAN, Maria Loredana (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a iaurtului cu valoare biologică înaltă. Procedeul, conform invenţiei, include standardizarea laptelui, pasteurizarea, răcirea, însămânţarea ...
  • TURCULEŢ, Nadejda; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; VEVERIŢA, Efimia; BUIUCLI, Petr; LUPAŞCU, Galina; ROTARI, Silvia; GORE, Andrei; LEATAMBORG, Svetlana (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Procedeul include pregătirea aluatului din făină de triticale, drojdie comprimată, sare, zahăr, zer, extract liposolubil din fructe de cătină sau măceş, sau scoruş şi apă, frământarea, fermentarea la temperatura 25...27°C ...
  • BALANUȚĂ, Anatol; COVACI, Ecaterina; PATRAȘ, Antoanela (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Procedeul brevetat de îmbogățire a vinurilor cu substanțe biologic active prevede elaborarea vinurilor tinere din strugurii din soiurile albe sau roșii conform schemei clasice de producere pînă la primul pritoc tehnologic. ...
  • CHIRSANOVA, Aurica; COVALIOV, Eugenia; REȘITCA, Vladislav; CAPCANARI, Tatiana; BOIȘTEAN, Alina (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Problemă pe care o rezolvă invenţia constă în obținerea iaurtului cu pulbere de topinambur (Helianthus tuberosus), cu un conținut ridicat de inulină care se caracterizează printr-un efect prebiotic, stimulează creșterea ...
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana; SIMINIUC, Rodica; GROSU, Carolina (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenția se referă la industria produselor de morărit și panificație și poate fi utilizată în producția de alimente funționale şi anume la fabricarea produselor de panificație. Problema pe care o rezolvă invenţia constă ...
  • POPESCU, Adelina; COVALIOV, Eugenia; CAPCANARI, Tatiana; SUHODOL, Natalia; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; DESEATNICOVA, Olga; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în special la fabricarea produselor de cofetărie funcționale. Procedeul de obţinere a batoanelor include utilizarea făinii din pulpă și semințe de dovleac (Cucurbita maxima). ...
  • MONAICO, Eduard; MONAICO, Elena; URSACHI, Veaceslav; TIGHINEANU, Ion (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Propunem o tehnologie electrochimică cost-efectivă în doi pași la temperatura camerei pentru obținerea nanomembranelor de Au. Un film subțire de Au cu grosime mai mica de 100 nm a fost depus prin depunerea electrochimică ...
  • MONAICO, Eduard; MONAICO, Elena; URSACHI, Veaceslav; TIGHINEANU, Ion (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Este propus procedeul tehnologic pentru obţinerea rețelelor de nanofire de GaAs cu diametrul în diapazonul 100 – 500 nm prin corodarea electrochimică într-un singur pas tehnologic, care asigură producerea nanofirelor ...
  • BOSTAN, Ion; MAZURU, Sergiu; VACULENCO, Maxim; SCATICAILOV, Serghei; PLATON, Andrei (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Procedeu de prelucrare a dinţilor angrenajului precesional. Procedeul de prelucrare a dinţilor angrenajului precesional constă în aceea că sculei i se comunică o mişcare, care imită condiţiile reale de exploatare prin ...
  • JECHIU, Maxim; STAMATI, Mihail (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Punctul inteligent de colectare a deșeurilor menajere îi motivează în primul rând pe oameni să sorteze deșeurile menajere în mai multe categorii - metal, sticlă, plastic, hârtie și carton etc. Punctul este dotat cu mijloace ...
  • BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; VACULENCO, Maxim; MALCOCI, Iulian; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg; BODNARIUC, Ion (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Reductorul planetar precesional include carcasa (1), în care sunt amplasate blocul satelit (2) cu coroanele cu role conice (3) și (4), roțile dințate centrale fixă (5), legată rigid cu capacul reductorului (6), și mobilă ...
  • DULGHERU, Valeriu; BOSTAN, Ion; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Procedeele de fabricație prin proces aditiv se realizează în modul următor. Prin procedeul de fabricație aditivă în mod tradițional cu un cap de aditivare sau mai multe succesiv se realizează roata dințată prefabricat din ...
  • BOSTAN, Viorel; BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg; TOACĂ, Alexandru (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenția se referă la energetică, și anume, la turbine eoliene cu ax orizontal, și poate fi utilizată pentru transformarea energiei eoliene în energie electrică, cu controlulputerii.Turbina eoliană cu ax orizontal cu control ...
  • BOSTAN, Viorel; BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; RABEI, Ivan; GUȚU, Marin; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenția se referă la energetică și anume la turbine eoliene cu ax vertical, și poate fi utilizată pentru transformarea energiei eoliene în energie electrică. Turbina eoliană cu ax vertical include turnul suport (1), axul ...
  • BOSTAN, Viorel; BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; DUMITRESCU, Cătălin; CIOBANU, Oleg; CIOBANU, Radu; RABEI, Ivan; GUȚU, Marin; CIOCĂNEA, Adrian; MAICAN, Edmond; RĂDOI, Radu; ȘEFU, Ștefan (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invențiile se referă la energie, și anume la turbine eoliene hibride cu axă verticală și poate fi utilizată pentru a transforma energia eoliană în electricitate. Turbina eoliană hibridă cu axă verticală conține un turn ...
  • CAZAC, Viorica; SIMINIUC, Rodica; GROSU, Carolina; GUTIUM, Olga (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenţia se referă la industria alimentară şi anume la produsele de patiserie cu conținut de șrot din miez de nuci (Juglans Regie L.) pentru producerea produselor de patiserie cu proprietăți senzoriale unice și proprietăți ...
  • BOIȘTEAN, Alina; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica; GAINA, Boris (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenția se referă la industria alimentară și, în special, la o metodă de fermentare acetică a oțetului de vin alb folosind un substrat din coji de nuci și alune. În metoda propusă, conform invenției, cojile sunt spălate ...

Search DSpace


Browse

My Account