Browsing PRO INVENT by Title

Sort by: Order: Results:

  • BALAN, Valerian; IVANOV, Igor; TÎRSINA, Oleg (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Procedeu cuprinde formarea la pomi un trunchi de 40-50 cm și un ax scurt, la baza cărui se află 3-4 șarpante de structură, distanțate la 10-15 cm una de alta, radial în jurul axului cu unghiul de ramificare de 50-60 ...
  • BALAN, Valerian; DODICA, Dumitru; POMPUŞ, Irina; ŞARBAN, Vasilie; GUCI, Ivan (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Invenţia se referă la pomicultură, şi anume la un procedeu de formare a coroanei pomului de măr în formă de fus zvelt. Procedeul, conform invenţiei, include arcuirea axului puternic şi negarnisit cu fixarea lui în ...
  • POSTICA, Vasile; PAUPORTÉ, Thierry; TROFIM, Viorel; ABABII, Nicolai; LUPAN, Oleg (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2020)
    Invenţia se referă la nanotehnologia semiconductorilor oxizi, în particular la electrodepunerea nanofirelor de ZnO funcționalizate cu nanoparticule din Au, Pd sau PdO/PdO2, într-un singură etapă. Soluția cu electroit conține ...
  • EREMIA, N.; CHIRIAC, A.; CAISÎN, L.; IVANOVA, R.; MACENCO, N.; NEICOVCENA, I.; MARDARI, T.; CATARAGA, I.; SARI, N. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul, include hrănirea albinelor cu un amestec din sirop de zahăr șiextract de glicozide dehidroconiferil alcool-9’-O-β-D-glucopiranozidă și dehidroconiferil alcool-9-O-β-D-glucopiranozidă, în cantitate de 1,0 L amestec ...
  • EREMIA, N.; MACAEV, F.; KRASOCIKO, P.; POGREBNOI, S.; ZNAGOVAN, A.; NEICOVCENA, I.; COȘELEVA, O.; SARÎ, N.; EREMIA, M. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul include hrănirea albinelor toamna cu un amestec de sirop de porumb invertit de 60% și 1,0-3,0 ml/L de soluție apoasă de 3% de rebaudiozida A, în cantitate de 2 L la o familie de albine și primăvara cu amestec de ...
  • EREMIA, N.; MACAEV, F.; POGREBNOI, S.; ZNAGOVAN, A.; NEICOVCENA, I.; COȘELEVA, O.; SARÎ, N.; EREMIA, M.; JEREGHI, V. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul include hrănirea albinelor toamna cu un amestec de sirop de zahăr de 60% și 1,5-4,0 ml/L de soluție apoasă de 3% de steviozida, în cantitate de 3 L la o familie de albine și primăvara cu amestec de sirop de zahăr ...
  • EREMIA, N.; MACAEV, F.; POGREBNOI, S.; ZNAGOVAN, A.; NEICOVCENA, I.; COȘELEVA, O.; SARÎ, N.; EREMIA, M. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul, include hrănirea albinelor primăvara cu un amestec de sirop de zahăr de 50% şi 1,0-3,0 mL/L de soluţie apoasă ce conține acid dehidroabietinic 4,91 g, KOH 1,08 g și apă distilată până la 200 ml, în cantitate de ...
  • EREMIA, N.; MACAEV, F.; POGREBNOI, S.; ZNAGOVAN, A.; MODVALA, S.; MARDARI, T.; EREMIA, I.; SARÎ, A. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul include hrănirea albinelor toamna cu un amestec de sirop de porumb invertit de 60% și 1,5-4,0 ml/L de soluție apoasă de 3% de steviozida, în cantitate de 2 L la o familie de albine și primăvara cu amestec de sirop ...
  • BALANUȚĂ, Anatol; COVACI, Ecaterina; PATRAȘ, Antoanela (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Procedeul brevetat de îmbogățire a vinurilor cu substanțe biologic active prevede elaborarea vinurilor tinere din strugurii din soiurile albe sau roșii conform schemei clasice de producere pînă la primul pritoc tehnologic. ...
  • BULGARU, Viorica; POPESCU, Liliana; DUDUSH, Veaceslav (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Rezultatul invenției constă în obținerea cărnii de bovină prin uscare, în condiții controlate de temperatură, umiditate relativă și viteză de circulație a aerului, cu aromă echilibrată caracteristică cărnii maturate, cu ...
  • BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; DIMOVA, Olga; COJOHARI, Crestina (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, 2017)
    Micro-încapsulare a compoziţiilor alimentare şi cosmetice uleioase protejează ulee de degradarea oxidativă şi menţine în stare naturală substanţele biologic active liposolubile. Procedeul, conform invenţiei, include ...
  • RUDI, Ludmila; CHIRIAC, Tatiana; CEPOI, Liliana; RUDIC, Valeriu; VALUŢA, Ana; DJUR, Svetlana; DONI, Veronica; CODREANU, Liviu; MISCU, Vera; ROTARI, Ion; TAŞCA, Valentina (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Se propune un procedeu de cultivare a microalgei Porphyridium cruentum în scopul obţinerii de biomasă cu conţinut sporit de lipide omega-3. Cultivarea microalgei se realizează pe un mediu nutritiv ce conţine AuNP de 5 ...
  • BEŞLIU, Alina; CHISELIȚA, Natalia; CHISELIȚA, Oleg; EFREMOVA, Nadejda; TOFAN, Elena; RUDIC, Valeriu (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Se propune un procedeu nou de obținere a extractelor pe bază de pigmenți cu utilizarea biomasei reziduale de Arthrospira platensis care se amestecă cu alcool etilic de 96% (1 :10 v/v), suspensia se supune sonicării 5 ...
  • CHIRSANOVA, Aurica; COVALIOV, Eugenia; REȘITCA, Vladislav; CAPCANARI, Tatiana; BOIȘTEAN, Alina (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Problemă pe care o rezolvă invenţia constă în obținerea iaurtului cu pulbere de topinambur (Helianthus tuberosus), cu un conținut ridicat de inulină care se caracterizează printr-un efect prebiotic, stimulează creșterea ...
  • CUȘMENCO, Tatiana; MACARI, Artur; BULGARU, Viorica; SANDULACHI, Elisaveta (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Rezultatul invenției constă în obținerea unui iaurt cu fructe, realizat din amestec de lapte de capră și de vacă, grație compoziţiei chimice echilibrate a laptelui de capră care este mai uşor digestibil decât laptele de ...
  • MONAICO, Eduard; URSAKI, Veaceslav; TIGINYANU, Ion (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Două rețele de pori au fost produse prin anodizarea suprafeței plachetei semiconductoare acoperite cu o mască care conține găuri: (i) o rețea de pori primari, care se propagă sub mască într-o direcție paralelă cu suprafața ...
  • MONAICO, Eduard; URSAKI, Veaceslav; MORARI, Vadim; TIGINYANU, Ion (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Noutatea procesului tehnologic constă în combinarea a două etape tehnologice pentru producerea unor rețele de nanotuburi magnetice.
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Rezultatul invenției constă în obținerea unor pandișpanuri cu proprietăți funcționale, stabilitate microbiologică și parametri organoleptici și texturali sporiți.
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana; SIMINIUC, Rodica; GROSU, Carolina (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenția se referă la industria produselor de morărit și panificație și poate fi utilizată în producția de alimente funționale şi anume la fabricarea produselor de panificație. Problema pe care o rezolvă invenţia constă ...
  • CAPCANARI, Tatiana; NEGOIŢA, Cătălina; COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Procedeul de obținere a pâinii funcționale cu adaos de șrot din semințe de cânepă are loc prin omogenizarea făinii de grâu și șrotului din semințe de cânepă mărunțit până la pulbere, maia, sare și apă.

Search DSpace


Browse

My Account