Browsing PRO INVENT by Title

Sort by: Order: Results:

  • BALANUȚĂ, Anatol; SCLIFOS, Aliona; COVACI, Ecaterina (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Invenţia se referă la un procedeu de fabricare a vinului.
  • BALANUȚĂ, Anatol; COVACI, Ecaterina; GHERDELESCU, Lucia (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Invenţia se referă la un un procedeu de fabricare a vinului spumant în rezervoare sub presiune.
  • BALAN, Valerian; IVANOV, Igor; TÎRSINA, Oleg (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Procedeu cuprinde formarea la pomi un trunchi de 40-50 cm și un ax scurt, la baza cărui se află 3-4 șarpante de structură, distanțate la 10-15 cm una de alta, radial în jurul axului cu unghiul de ramificare de 50-60 ...
  • BALAN, Valerian; DODICA, Dumitru; POMPUŞ, Irina; ŞARBAN, Vasilie; GUCI, Ivan (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Invenţia se referă la pomicultură, şi anume la un procedeu de formare a coroanei pomului de măr în formă de fus zvelt. Procedeul, conform invenţiei, include arcuirea axului puternic şi negarnisit cu fixarea lui în ...
  • POSTICA, Vasile; PAUPORTÉ, Thierry; TROFIM, Viorel; ABABII, Nicolai; LUPAN, Oleg (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2020)
    Invenţia se referă la nanotehnologia semiconductorilor oxizi, în particular la electrodepunerea nanofirelor de ZnO funcționalizate cu nanoparticule din Au, Pd sau PdO/PdO2, într-un singură etapă. Soluția cu electroit conține ...
  • EREMIA, N.; CHIRIAC, A.; CAISÎN, L.; IVANOVA, R.; MACENCO, N.; NEICOVCENA, I.; MARDARI, T.; CATARAGA, I.; SARI, N. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul, include hrănirea albinelor cu un amestec din sirop de zahăr șiextract de glicozide dehidroconiferil alcool-9’-O-β-D-glucopiranozidă și dehidroconiferil alcool-9-O-β-D-glucopiranozidă, în cantitate de 1,0 L amestec ...
  • EREMIA, N.; MACAEV, F.; KRASOCIKO, P.; POGREBNOI, S.; ZNAGOVAN, A.; NEICOVCENA, I.; COȘELEVA, O.; SARÎ, N.; EREMIA, M. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul include hrănirea albinelor toamna cu un amestec de sirop de porumb invertit de 60% și 1,0-3,0 ml/L de soluție apoasă de 3% de rebaudiozida A, în cantitate de 2 L la o familie de albine și primăvara cu amestec de ...
  • EREMIA, N.; MACAEV, F.; POGREBNOI, S.; ZNAGOVAN, A.; NEICOVCENA, I.; COȘELEVA, O.; SARÎ, N.; EREMIA, M.; JEREGHI, V. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul include hrănirea albinelor toamna cu un amestec de sirop de zahăr de 60% și 1,5-4,0 ml/L de soluție apoasă de 3% de steviozida, în cantitate de 3 L la o familie de albine și primăvara cu amestec de sirop de zahăr ...
  • EREMIA, N.; MACAEV, F.; POGREBNOI, S.; ZNAGOVAN, A.; NEICOVCENA, I.; COȘELEVA, O.; SARÎ, N.; EREMIA, M. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul, include hrănirea albinelor primăvara cu un amestec de sirop de zahăr de 50% şi 1,0-3,0 mL/L de soluţie apoasă ce conține acid dehidroabietinic 4,91 g, KOH 1,08 g și apă distilată până la 200 ml, în cantitate de ...
  • EREMIA, N.; MACAEV, F.; POGREBNOI, S.; ZNAGOVAN, A.; MODVALA, S.; MARDARI, T.; EREMIA, I.; SARÎ, A. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul include hrănirea albinelor toamna cu un amestec de sirop de porumb invertit de 60% și 1,5-4,0 ml/L de soluție apoasă de 3% de steviozida, în cantitate de 2 L la o familie de albine și primăvara cu amestec de sirop ...
  • BALANUȚĂ, Anatol; COVACI, Ecaterina; PATRAȘ, Antoanela (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Procedeul brevetat de îmbogățire a vinurilor cu substanțe biologic active prevede elaborarea vinurilor tinere din strugurii din soiurile albe sau roșii conform schemei clasice de producere pînă la primul pritoc tehnologic. ...
  • BULGARU, Viorica; POPESCU, Liliana; DUDUSH, Veaceslav (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Rezultatul invenției constă în obținerea cărnii de bovină prin uscare, în condiții controlate de temperatură, umiditate relativă și viteză de circulație a aerului, cu aromă echilibrată caracteristică cărnii maturate, cu ...
  • BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; DIMOVA, Olga; COJOHARI, Crestina (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, 2017)
    Micro-încapsulare a compoziţiilor alimentare şi cosmetice uleioase protejează ulee de degradarea oxidativă şi menţine în stare naturală substanţele biologic active liposolubile. Procedeul, conform invenţiei, include ...
  • RUDI, Ludmila; CHIRIAC, Tatiana; CEPOI, Liliana; RUDIC, Valeriu; VALUŢA, Ana; DJUR, Svetlana; DONI, Veronica; CODREANU, Liviu; MISCU, Vera; ROTARI, Ion; TAŞCA, Valentina (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Se propune un procedeu de cultivare a microalgei Porphyridium cruentum în scopul obţinerii de biomasă cu conţinut sporit de lipide omega-3. Cultivarea microalgei se realizează pe un mediu nutritiv ce conţine AuNP de 5 ...
  • BEŞLIU, Alina; CHISELIȚA, Natalia; CHISELIȚA, Oleg; EFREMOVA, Nadejda; TOFAN, Elena; RUDIC, Valeriu (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Se propune un procedeu nou de obținere a extractelor pe bază de pigmenți cu utilizarea biomasei reziduale de Arthrospira platensis care se amestecă cu alcool etilic de 96% (1 :10 v/v), suspensia se supune sonicării 5 ...
  • CHIRSANOVA, Aurica; COVALIOV, Eugenia; REȘITCA, Vladislav; CAPCANARI, Tatiana; BOIȘTEAN, Alina (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Problemă pe care o rezolvă invenţia constă în obținerea iaurtului cu pulbere de topinambur (Helianthus tuberosus), cu un conținut ridicat de inulină care se caracterizează printr-un efect prebiotic, stimulează creșterea ...
  • CUȘMENCO, Tatiana; MACARI, Artur; BULGARU, Viorica; SANDULACHI, Elisaveta (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Rezultatul invenției constă în obținerea unui iaurt cu fructe, realizat din amestec de lapte de capră și de vacă, grație compoziţiei chimice echilibrate a laptelui de capră care este mai uşor digestibil decât laptele de ...
  • MONAICO, Eduard; URSAKI, Veaceslav; TIGINYANU, Ion (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Două rețele de pori au fost produse prin anodizarea suprafeței plachetei semiconductoare acoperite cu o mască care conține găuri: (i) o rețea de pori primari, care se propagă sub mască într-o direcție paralelă cu suprafața ...
  • MONAICO, Eduard; URSAKI, Veaceslav; MORARI, Vadim; TIGINYANU, Ion (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Noutatea procesului tehnologic constă în combinarea a două etape tehnologice pentru producerea unor rețele de nanotuburi magnetice.
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Rezultatul invenției constă în obținerea unor pandișpanuri cu proprietăți funcționale, stabilitate microbiologică și parametri organoleptici și texturali sporiți.

Search DSpace


Browse

My Account