IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Efectul antibacterian al extractelor vegetale funcționale asupra cremei fierte cu lapte

Show simple item record

dc.contributor.advisor NETREBA, Natalia
dc.contributor.author ROTARI, Lilia
dc.date.accessioned 2022-03-30T07:50:20Z
dc.date.available 2022-03-30T07:50:20Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation ROTARI, Lilia. Efectul antibacterian al extractelor vegetale funcționale asupra cremei fierte cu lapte: tz. de master: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. şt. Natalia NETREBA, 2021. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/19980
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract În teza de master s-a efectuat studiul bibliografic a posibilităţii utilizării extractelor funcționale vegetale pentru sporirea termenului de păstrare a produselor ușor alterabile; a fost analizat efectul lor antibacterian și antifungic, adăugarea extractelor vegetale funcționale din semințe de struguri, semințe de muștar și lemongrass în reţeta cremei fierte cu lapte va mări termenul de păstrare a produsului finit şi va difersifica sortiment de produse de acest tip. A fost studiată influenţa adaosurilor de extracte funcționale asupra proprietăţilor organoleptice, fizico-chimice și microbiologice a produsului finit cremă fiartă cu lapte. A fost stabilit că extractele din semințe de struguri, semințe de muștar și lemongrass inhibă activitatea bacteriilor și a mucegaiurilor. A fost descrisă procedura de implementare a sistemului HACCP la procesul tehnologic de producere a cremei fierte cu lapte și elaborat planul calității al acesteea. en_US
dc.description.abstract In the first chapter of this paper is studied the possibility of using functional plant extracts to increase the shelf life of easily alterable products, we analyzed their antibacterial and antifungal effect and we studied their compatibility with boiled cream with milk. The addition of functional vegetable extracts from grape seeds, mustard seeds and lemongrass in the recipe of boiled milk cream will increase the shelf life of the finished product and will diversify the range of products of this type. In the experimental part of this paper is studied the influence of the addition of functional extracts on the organoleptic, physico-chemical and microbiological properties of the finished product boiled milk cream. Grape seed extracts, mustard seeds and lemongrass have been shown to inhibit the activity of bacteria and mold. In the last chapter is described the procedure for implementing the HACCP system for the technological process of producing boiled milk cream and we elaborated its quality plan. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject extracte vegetale en_US
dc.subject creme en_US
dc.subject plant extracts en_US
dc.subject custard en_US
dc.title Efectul antibacterian al extractelor vegetale funcționale asupra cremei fierte cu lapte en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account