IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Evaluarea condițiilor de păstrare și prelucrare a cărnii conform indicatorilor chimici și microbiologici

Show simple item record

dc.contributor.advisor SANDULACHI, Elisaveta
dc.contributor.author PETRARU, Cristina
dc.date.accessioned 2022-03-29T11:38:59Z
dc.date.available 2022-03-29T11:38:59Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation PETRARU, Cristina. Evaluarea condițiilor de păstrare și prelucrare a cărnii conform indicatorilor chimici și microbiologici: tz. de master: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. şt. Elisaveta SANDULACHI, 2022. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/19971
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract În teza de masterat se va lua în considerație evaluarea metodelor de depozitare a cărnii de vită, porc și pui, refrigerate și congelate prin parametrii microbiologici și chimici și de a sugera criterii pentru evaluarea cărnii după conținutul microorganismelor. Studiul de caz s-a bazat pe investigarea schimbării culorii salamurilor la depozitare, s-au aratat efectele depozitării, modificarea culorii salamurilor fierte la depozitare, efectele refrigerării post-congelare asupra salamurilor de porc; s-au studiat: interdependența dintre modificarea culorii și durata depozitării salamurilor fierte, efectele refrigerării post-congelare asupra interdependenței dintre culoare și durata depozitării mostrelor salamurilor de porc, interdependența dintre culoare, durata de depozitare și metoda de prelucrare a produselor din carne, etc. en_US
dc.description.abstract The master's thesis will take into account the evaluation of methods of storage of beef, pork and chicken, refrigerated and frozen by microbiological and chemical parameters and to suggest criteria for the evaluation of meat by the content of micro-organisms. The study case was based on the investigation of change in color of salami in storage, the effects of storage were shown, the color change of boiled salami in storage, the effects of post-freezing refrigeration on pork salami. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject depozitarea cărnii en_US
dc.subject carne en_US
dc.subject storage of beef en_US
dc.subject meet en_US
dc.title Evaluarea condițiilor de păstrare și prelucrare a cărnii conform indicatorilor chimici și microbiologici en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account