IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Modificarea compoziției și calității nucilor defenolizate

Show simple item record

dc.contributor.advisor BAERLE, Alexei
dc.contributor.author GHEORGHIU, Nina
dc.date.accessioned 2022-03-29T10:41:04Z
dc.date.available 2022-03-29T10:41:04Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation GHEORGHIU, Nina. Modificarea compoziției și calității nucilor defenolizate. tz. de master: Programul de studiu: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Conducător: BAERLE, Alexei. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2022. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/19964
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract În Teza se demonstrează, că substanțe biologic active din miezul de nucă au un efect ambiguu asupra calității și gustului lor. Folosind metoda HPLC/MS, în pielița de nuci a fost confirmată prezența casuarictinei, acizilor hexahidroxidifenic, ellagic și gallic, catechinei și epicatechinei, unor derivați ai acestora. Astfel, extractul substanțelor fenolice, obținute din nuci noi, poate fi considerat un produs de perspectivă pentru industria cosmetică. După ce substanțele fenolice din pieliță își exercită proprietățile reducătoare caracteristice, oxidându-se, ele devin drept surse de culoare brună închisă și de gust amar, astfel contribuind la scăderea considerabilă a calității nucilor depozitați. en_US
dc.description.abstract The Thesis demonstrates that phenolic biologically active compounds of walnut kernels have an ambiguous effect on their quality and taste. Using the HPLC / MS method, the presence in walnut skin of casuarictin, hexahydroxidiphenic, ellagic and gallic acids, catechin and epicatechin, their derivatives, were confirmed. Thus, the extract of phenolic substances, obtained from new walnuts, can be considered a promising product for the cosmetics industry. After that the phenolic substances in the pellicle exert their characteristic reducing properties, suffering oxidation, they become dark brown and bitter-tasting sources, thus contributing to the considerable decrease of the stored walnuts quality. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject acid ellagic en_US
dc.subject acid gallic en_US
dc.subject casuarictină en_US
dc.subject ellagic acid en_US
dc.subject gallic acid en_US
dc.subject casuarictin en_US
dc.title Modificarea compoziției și calității nucilor defenolizate en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account