IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Evaluarea calității produselor din carne prin indicatori microbiologici

Show simple item record

dc.contributor.advisor SANDULACHI, Elisaveta
dc.contributor.author CURARARI, Nicoleta
dc.date.accessioned 2022-03-29T10:22:17Z
dc.date.available 2022-03-29T10:22:17Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation CURARARI, Nicoleta. Evaluarea calității produselor din carne prin indicatori microbiologici: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. șt. SANDULACHI Elisaveta. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2022. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/19962
dc.description Fișierul atașat conține: Adnotare, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Pentru a asigura calitatea controlului calității produselor din carne, calitatea produselor alimentare depinde nu numai de materiile prime, dar și de compoziția corectă și siguranța producției de cârnați la o fabrică de procesare a cărnii. Un rol important îl au rețetele, respectarea parametrilor proceselor tehnologice, dar și de respectarea standardelor sanitare și organizarea controlului veterinar și sanitar. Industria cărnii ocupă o poziție de lider în toate sectoarele industriei alimentare. În același timp, carnea și produsele sale procesate reprezintă un factor serios de răspândire și creștere a riscului de boli infecțioase. Una dintre cerințele obligatorii pentru calitatea produselor alimentare este siguranța acestora pentru sănătatea umană și stabilitatea în timpul depozitării și vânzării. Siguranța microbiologică a produselor alimentare este de o importanță deosebită pentru consumator, a cărei furnizare este sarcina principală de control bacteriologic la întreprinderile producătoare de carne și produse din carne. en_US
dc.description.abstract In order to ensure quality control of meat products, the quality of food products depends not only on the raw materials but also on the correct composition and safety of the production of sausages at a meat processing plant. An important role is played by the recipes, the observance of the parameters of the technological processes, but also of the observance of the sanitary standards and the organization of the veterinary and sanitary control. The meat industry is a leader in all sectors of the food industry. At the same time, processed meat and its products are a serious factor in the spread and increase of the risk of infectious diseases. One of the mandatory requirements for food quality is their safety for human health and stability during storage and sale. The microbiological safety of foodstuffs is of particular importance to the consumer, the supply of which is the main task of bacteriological control in undertakings producing meat and meat products. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject calitate en_US
dc.subject indicator microbiologic en_US
dc.subject microorganisme de alterare a cărnii en_US
dc.subject produs din carne en_US
dc.title Evaluarea calității produselor din carne prin indicatori microbiologici en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account