dc.contributor.advisor | BULGARU, Viorica | |
dc.contributor.author | CÎȘLEANU, Ana-Maria | |
dc.date.accessioned | 2022-03-29T08:46:50Z | |
dc.date.available | 2022-03-29T08:46:50Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.citation | CÎȘLEANU, Ana-Maria. Optimizarea calității senzoriale a cărnii de bovină utilizând tehnica de maturare prin uscare: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. șt. BULGARU Viorica. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2022. | en_US |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/19947 | |
dc.description | Fișierul atașat conține: Rezumat, Cuprins, Introducere, Bibliografie. | en_US |
dc.description.abstract | Scopul lucrării: cercetarea modificărilor caracteristicilor senzoriale ale cărnii de bovină maturată prin uscare în funcție de perioada de maturare. Obiectivele lucrării: caracteristica aspectelor nutriționale a cărnii de bovină, studiul tehnicii de maturare prin uscare a cărnii de bovină, studiul caracteristicilor senzoriale ale cărnii de bovină, caracterizarea indicilor senozoriali ale cărnii de bovină maturate prin uscare utilizînd metode de analiză a culorii și a profilului de textură. | en_US |
dc.description.abstract | The aim of the thesis: to investigate the changes in the sensory characteristics of aged beef by drying depending on the period of aging. Objectives: characteristic of the nutritional aspects of beef, study of the drying technique by drying of beef, study of the sensory characteristics of beef, characterization of the senosorial indices of aged beef by drying using methods of color analysis and profile texture. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | carne de bovină | en_US |
dc.subject | maturarea uscată | en_US |
dc.subject | frăgezime | en_US |
dc.subject | culoare | en_US |
dc.subject | textură | en_US |
dc.title | Optimizarea calității senzoriale a cărnii de bovină utilizând tehnica de maturare prin uscare | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
The following license files are associated with this item: