IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Particularitățile abatorizării păsărilor Gallus domesticus

Show simple item record

dc.contributor.advisor MACARI, Artur
dc.contributor.author CHILARU, Angela
dc.date.accessioned 2022-03-29T06:37:00Z
dc.date.available 2022-03-29T06:37:00Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation CHILARU, Angela. Particularitățile abatorizării păsărilor Gallus domesticus: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. șt. MACARI Artur. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2022. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/19929
dc.description Fișierul atașat conține: Rezumat, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract În Republicii Moldova, la fel ca în toate țările Uniunii Europene, siguranța alimentară a fost o preocupare constantă. Principiile care reglementează normele de igienă, bunele practici de lucru, regulile privind manipularea, depozitarea, transportul alimentelor sau supravegherea fluxului tehnologic pentru a elimina potențialele riscuri asupra sănătății sunt structurate în sistemul HACCP în industria alimentară. Actualitatea tezei: În legatură cu întrarea Republicii Moldova (anul 2001) in Organizaţia Mondială a Comerţului este necesar de a ne alinia la cerinţele unice si de a stabili un sistem de managemnet al calităţii si siguranţei produselor alimentare. Scopul cercetarii efectuate consta in proiectarea și implementare Sistemului HACCP la abatorizarea păsărilor Gallus domesticus. Pentru realizarea scopului propus au fost trasate următoarle obiective:  Stabilirea etapelor examenului sanitar-veterinar la abatorizare  examinările sanitar-veterniare în cadrul abatorului  Analiza și interpretarea indicilor de calitate și inofensivitate a cărnii  Identificarea punctelor critice de control pe fluxul tehnologic  Verificarea calității organoleptice, fizico-chimice și microbiologice a cărnii. en_US
dc.description.abstract In the Republic of Moldova, as in all European Union countries, food security has been a constant concern. The principles governing hygiene rules, good working practices, rules on handling, storage, transport of food or monitoring of technological flow to eliminate potential health risks are structured in the HACCP system in the food industry. The topicality of the thesis. In connection with the entry of the Republic of Moldova (2001) into the World Trade Organization, it is necessary to align ourselves with the unique requirements and to establish a management system for food quality and safety. The purpose of the research was to design and implement the HACCP System for the slaughter of Gallus domesticus birds. In order to achieve the proposed goal, the following objectives were set:  establishing the stages of the sanitary-veterinary examination at the slaughterhouse  sanitary-veterinary examinations in the slaughterhouse  analysis and interpretation of meat quality and harmlessness indices  identifying the critical control points on the technological flow  checking the organoleptic, physico-chemical and microbiological quality of meat. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject abator en_US
dc.subject păsări Gallus domesticus en_US
dc.subject OPRP en_US
dc.subject carne de pasare en_US
dc.title Particularitățile abatorizării păsărilor Gallus domesticus en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account