Show simple item record

dc.contributor.advisor POPOVICI, C.
dc.contributor.author MOGA, Victoria
dc.contributor.author MIJA, Nina
dc.contributor.author PALADI, Daniela
dc.date.accessioned 2021-11-29T11:35:18Z
dc.date.available 2021-11-29T11:35:18Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier.citation MOGA, Victoria, MIJA, Nina, PALADI, Daniela. Estimarea indicilor reologici a jeleurilor de fructe. In: International Conference of Young Researchers: proc., ed. 8, 11-12 noiembrie 2010, Chişinău. Moldova, 2010, pp. 913-917. ISBN 978-9975-9898-4-8. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/18200
dc.description Only Abstract en_US
dc.description.abstract În cercetarea dată jeleurile de fructe au fost preparate cu utilizare de pectine extrase din soiul de prune „Stanley” și soiul de vișine „Șpanka”. În rezultatul cercetării s-a stabilit importanța determinării următorilor indici reologici: rezistența la deformare; efort maxim de deformare; viscozitate efectivă; coeficient de temperatură a viscozității efective. Rezultatele estimării indicilor reologici a jeleurilor din fructe permit să fie prognozate potențialul de gelificare a pectinelor din fructe și optimizate rețetele de preparare a jeleurilor. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Asociaţia Tinerilor Cercetători din Moldova "PRO-Ştiinţa" en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject preparate gelifiante en_US
dc.subject marmeladă en_US
dc.subject jeleu en_US
dc.title Estimarea indicilor reologici a jeleurilor de fructe en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account