Conferințe: Recent submissions

  • PETICÎ, Marina; COTELNIC, Ecaterina; CIORBA, Dina; RUSU, Dacian (Tehnica UTM, 2020)
    This article describes the grammar and the lexical parser of a domain-specific language (DSL) made for a Programmable Logic Controller (PLC). Furthermore, this paper expounds how the DSL, which is being developed, will ...
  • BOISTEAN, Alina (Tehnica UTM, 2020)
    În prezent, în lume se produce un sortiment variat de oțet cum ar fi: oțet din mere, din vinuri albe, roșii, din bere și malț, din fructe, din orez etc. Viteza de transformare a alcoolului etilic în acid acetic depinde de ...
  • TATARCIUC, Liliana; LISNIC, Inga; SCROB, Sergiu (Tehnica UTM, 2020)
    Una dintre importantele direcții actuale de cercetare – preponderent aplicativă – în aria interacțiunii om-calculator este cea vizând agenții inteligenți. Prezenta lucrare abordează un domeniu de vârf al științei ...
  • SOBOL, Alexandrina; SCROB, Sergiu; LISNIC, Inga (Tehnica UTM, 2020)
    În zilele noastre, segmentarea semantică este una dintre problemele cheie în domeniul viziunii computerului. Privind imaginea în întregime, segmentarea semantică este una dintre sarcinile de nivel înalt care deschide ...
  • VÎRLAN, Anna; TIMERCAN, Diana (Tehnica UTM, 2020)
    În lucrare sunt prezentate rezultatele cercetării influenței uscării înainte de fierbere asupra proprietăților tehnologice ale orezului și valorii biologice ale glucidelor. Alegerea acestui subiect a fost datorată faptului ...
  • ȚURCANU, Angela; TURCULEȚ, Nadejda (Tehnica UTM, 2020)
    În lucrarea dată s-a cercetat influența concentratelor de pudră de cătină albă 1%, 2% și 3% asupra proprietăților reologice ale aluatului din făină de grâu cu gluten slab.S -a constatat ca prezența acizlori organici și ...
  • STRATAN, Alexandra (Tehnica UTM, 2020)
    În această lucrare au fost studiate soiurile de struguri de selecție nouă la producerea vinurilor albe seci în condiții de microvinificație în cadrul Departamentului Oenologie și Chimie, UTM. Pentru efectuarea cercetărilor ...
  • STRATAN, Alexandra; VUTCARIOV, Doina (Tehnica UTM, 2020)
    În lucrare a fost analizat profilul antocianic al vinurilor roșii din soiul de struguri autohton Feteasca Neagră, anul roadei 2018 și 2019. Cercetarea a avut drept scop evaluarea modificǎrilor care au loc în timpul operațiilor ...
  • SIMINEL, Nikita (Tehnica UTM, 2020)
    In the past decades, the production and the use of plastics in the world have been enormously increased, worsening the problem of the waste disposal. The search for renewable biodegradable materials to replace conventional ...
  • SCROB, Sergiu; LISNIC, Inga (Tehnica UTM, 2020)
    Rețelele neuronale artificiale pot fi reprezentate prin matricii, supermatricii și hipermatricii. Astfel încât putem creea hiperstraturi și hiper-rețele pentru a modifica rețeaua neuronală după ce a fost proiectată. ...
  • RAILEAN, Mariana (Tehnica UTM, 2020)
    Coloranții utilizați în alimente reprezintă o clasă importantă de aditivi din industria alimentară. Carotenoidele sunt pigmenți naturali, care se găsesc atât în părțile colorate ale plantelor: fructele, florile, rădăcinile ...
  • BEHTA, Emilia (Tehnica UTM, 2020)
    Wine spoilage can be caused by different genera and types of wild yeast. One of the most harmful microorganisms is the yeast of the genus Brettanomyces/Dekkera. The timely detection and quantification of these microorganisms ...
  • LISNIC, Inga; SCROB, Sergiu (Tehnica UTM, 2020)
    Modelele grafice reprezintă o strînsă legătură între teoria probabilității și teoria grafurilor. Ele oferă un instrument natural pentru a face față a două probleme care apar pe parcursul matematicii și ingineriei aplicate ...
  • POPOVICI, Violina (Tehnica UTM, 2020)
    There is an increased interest for sources of natural antioxidants in order to enrich oils towards reducing lipid oxidation. The seabuckthorn berries are natural concentrate of vitamins (C, P, B1, B2, E, K), carotenoids, ...
  • PEȘTEREAN, Marin; LISNIC, Inga; SCROB, Sergiu (Tehnica UTM, 2020)
    Învățarea automată este o aplicație a inteligenței artificiale (AI) care oferă sistemelor capacitatea de a învăța și îmbunătăți automat din experiență, fără a fi programat explicit. Învățarea automată se concentrează pe ...
  • CUȘMENCO, Tatiana (Tehnica UTM, 2020)
    Potențialul de colorare a antocianelor din pireul de fructe de aronia, piersici, zmeure, căpșuni și mere a fost studiat în iaurtul din lapte de vacă și de capră. Analizînd rezultatele evaluării culorii iaurtului conform ...
  • COJOCARI, Daniela (Tehnica UTM, 2020)
    Scopul lucrării a constat în determinarea proprietăților inhibitoarea ale extractelor de plante din diferite tipuri de fructe de pădure: măceș, cătină albă, păducel asupra Listeriei monocytogenes. Cercetările au fost ...
  • LISNIC, Inga; SCROB, Sergiu (Tehnica UTM, 2020)
    În această lucrare propunem un model de calcul pentru implementarea emoțiilor în agenții inteligenți. Comportamentul emoțional este privit ca un comportament mental complex direcționat către un set de obiecte ca răspuns ...
  • SYOMA, Alexandra Vladimirovna; SIVIRKINA, Anna Sergeevna (Tehnica UTM, 2020)
    This article is devoted to the world of electronic money which is invented recently. In fact, it has already influenced at the development of the computer technology, and moreover, making the same revolution by its ...
  • CRUCIRESCU, Diana (Tehnica UTM, 2020)
    Una dintre principalele probleme de mediu ale societatii de astazi este creșterea continuă a cantității de deșeuri organice. În urma reglării încărcăturii de rod pe pom, cca 20% din roada preconizară nu se valorifică în ...

Search DSpace


Browse

My Account