Conferințe: Recent submissions

  • DIDIC, Victor (Tehnica UTM, 2020)
    Dicționarul este o lucrare științifică care cuprinde cuvintele unei limbi, de obicei plasate în ordine alfabetică, care sunt explicate sau traduse într-o limbă străină. Un dicționar electronic este un mic computer portabil ...
  • MANTALUȚA, Marius (Tehnica UTM, 2020)
    Comunicarea om calculator nu mai constituie demult un deziderat iluzoriu al inteligenței artificiale. Pentru ca această comunicare să fie una cât mai apropiată de comunicarea interumană, calculatorul (va trebui nu numai ...
  • BARÎMB, Eusebiu (Tehnica UTM, 2020)
    În acest articol va fi prezentată importanța unui asistent virtual personal. Un asistent virtual se bazează pe inteligența artificială, iar pentru ca asistentul să înțeleagă cuvintele rostite, software-ul pune în funcțiune ...
  • BOGUȘESCU, Gheorghe (Tehnica UTM, 2020)
    Timpul este o resursă economică preţioasă, pretenţioasă şi ireversibilă. Este cea mai rară resursă, fiind neînlocuibil și în acelaşi timp nelimitat. Este scump, dar nu poate fi cumpărat, depozitat sau multiplicat, din ...
  • ZASTAVNEȚCHI, Alexandru (Tehnica UTM, 2020)
    În acest articol se spune despre importanța aspectelor de securitate în rețelele de calculatoare. Se descriu diferite metode de atac a rețelelor și a mecanismelor de protecție a acestora. De asemena se spune despre ...
  • Untitled 
    TOFAN, Petru (Tehnica UTM, 2020)
    5G este a cincea generație a tehnologiei rețelelor celulare fără fir, și este o nouă modalitate de transmitere a datelor către terminalele mobile, dar și între ele, al cărei standard de funcționare prevede viteze de până ...
  • VĂDĂNESCU, Natalia (Tehnica UTM, 2020)
    În prezent, în tenologia alimentelor o mare importanță se acordă utilizării produselor îmbogățite cu substanțe biologic active de origine vegetală. Un produs de perspectivă de origine vegetală cu aceste caracteristici ...
  • SPORTOVA, Elina (Tehnica UTM, 2020)
    Nowadays, one of the most important tasks in the food industry is the rational use and processing of waste. There is a steady increase in the production of food products which are necessary to ensure the country's health ...
  • РУСЕВА, Ольга (Tehnica UTM, 2020)
    В данном исследовании мы изучали процесс экстрагирования биоактивных веществ из кожицы красного винограда. Опыт проводился с использованием двух растворителей: дистиллированной воды и раствором этилового спирта концентрацией ...
  • ROTARI, Lilia (Tehnica UTM, 2020)
    Lucrarea prezintă studiul bibliografic privind posibilităţii introducerii grâului germinat în produse de cofetărie făinoase, s-a analizat valoarea nutritivă a grâului germinat. Adăugarea grâului germinat în reţeta produselor ...
  • CHIRIAC, Mihail; BANTOȘ, Doina; BOGUȘESCU, Gheorghe; BEJAN, Elena; DIDIC, Victor (Tehnica UTM, 2020)
    Agricultura este una dintre primele activități economice din istoria dezvoltării societății umane. În formațiunile sociale precapitaliste aceasta a fost ramura dominantă a economiei, iar în multe țări, agricultura rămâne ...
  • PETROV, Mariamna (Tehnica UTM, 2020)
    Dans cet article, nous avons analysé les caractéristiques ampélographiques et technologiques des nouvelles variétés LEGENDA et VIORICA, avec une résistance aux maladies et aux facteurs environnementaux, qui peuvent être ...
  • FURTUNA, Andrei; SCLIFOS, Alexei (Tehnica UTM, 2020)
    În lucrare este prezentat un model integrator de rețea Petri stocastică generalizată (GSPN) cu parametri fuzzy, care prmite de a efectua mai nuanțat modelarea și evaluarea disponibilității nodurilor unei rețele senzoriale ...
  • МОРАРЬ, Лилия; ГОНЧАР, Алина (Tehnica UTM, 2020)
    На сегодняшний день, транс-жиры заняли лидирующее место на рынке пищевых продуктов. Производители все чаще стали использовать транс жиры в составе пищевых продуктов, т.к. это очень дешевое сырье и является более выгодным ...
  • FURTUNA, Andrei (Tehnica UTM, 2020)
    Wireless Sensor networks (WSNs) have become one of the most interesting areas of research in the past few years. This paper presents an overview of proposed plugin for adding feature of modeling hybrid rewritable petri ...
  • MITITELU, Maia (Tehnica UTM, 2020)
    În conformitate cu tema lucrării acest articol este bazat pe o analiză generală despre ce reprezintă acest termen de valabilitate, de cine este stabilit și cum anume fiecare produs alimentar își are termenul său de consum. ...
  • VÎRTOSU, Dan; BÎZGU, Dina-Alexandrina; POSTOVAN, Teodora; COVAL, Dumitru; DELINSCHI, Cristian (Tehnica UTM, 2020)
    In this paper it is analyzed what means domain specific language, which are the main advantages and how to develop a domain specific language for modeling algorithms, how to define its grammar and what set of rules are ...
  • CAZACU, Maria (Tehnica UTM, 2020)
    Lucrarea prezintă rezultatele studiului acțiunii antimicrobiene a formei active a anhidridei sulfuroase în 2 probe de vin alb Aligote, realizat în secția de microvinificare a FTA. Efectul bactericid al anhidridei sulfuroase ...
  • ПАРАХОНЬКО, Александр (Tehnica UTM, 2020)
    За рубежом разработаны и успешно применяются цифровые системы для адаптирования процесса обучения. В статье рассмотрена концепция адаптивного обучения, проведён анализ двух форм реализации адаптивного обучения в ...
  • BANDALAC, Valeria (Tehnica UTM, 2020)
    Dans l'article, les produits fonctionnels à base d'extraits de caroténoïdes ont été analysés. L'analyse visait à évaluer les produits fonctionnels sur le marché de la République de Moldavie à base d'extraits de caroténoïdes. ...

Search DSpace


Browse

My Account