Browsing Brevete by Title

Sort by: Order: Results:

  • GHENDOV-MOŞANU, Aliona; POPESCU, Liliana; STURZA, Rodica; LUNG, Ildiko; OPRIŞ, Ocsana-Ileana; SORAN, Maria-Loredana; STAN, Manuela Cristina (Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2018-11-30)
    Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a desertului de brânză funcţional. Procedeul, conform invenţiei, include amestecarea brânzei cu un conţinut de grăsimi de 0...9% cu sirop de ...
  • POPESCU, Liliana; SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; PATRAŞ, Antoanela (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2022-06-30)
    Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a iaurtului. Procedeul, conform invenției, include amestecarea laptelui cu lapte praf degresat și cu colorant galben din petale de șofrănel, ...
  • POPESCU, Liliana; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; PATRAŞ, Antoanela; LUNG, Ildiko; OPRIŞ, Ocsana-Ileana; SORAN, Maria-Loredana (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2021-02-28)
    Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a iaurtului cu valoare biologică înaltă. Procedeul, conform invenţiei,include standardizarea laptelui, pasteurizarea, răcirea,însămânţarea cu ...
  • POPESCU, Liliana; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; COJOCARI, Daniela; BALAN, Greta; BULGARU, Viorica (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2020-08-30)
    Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a îngheţatei. Procedeul, conform invenţiei, include prepararea mixului din lapte normalizat, smântână dulce, lapte degresat praf, zahăr, dextroză, ...
  • DESEATNICOV, Olga; STURZA, Rodica; CIUMAC, Jorj (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), 2002-12-31)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în particular la panificaţie, şi anume la un procedeu de fabricare a pâinii. Esenţa invenţiei constă în aceea că aluatul se prepară în două etape. La prima etapă se prepară maiaua ...
  • TURCULEŢ, Nadejda; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; VEVERIŢĂ, Efimia; BUIUCLI, Petr; LUPAŞCU, Galina; ROTARI, Silvia; GORE, Andrei; LEATAMBORG, Svetlana (Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a Republicii Moldova (AGEPI), 2021-04-30)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de fabricare a pâinii din făină de triticale. Procedeul, conform invenţiei, include pregătirea aluatului din făină de triticale, drojdie comprimată, sare, ...
  • DESEATNICOV, Olga; MOTRUC, Natalia; CIUMAC, Jorj; STURZA, Rodica (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2006-12-31)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în special la un procedeu de fabricare a produselor de panificaţie dietetice. Procedeul propus include pregătirea maielei, fermentarea ei, frământarea aluatului din făină de grâu, ...
  • CIOBANU, Corina; CURCHI, Diana; STURZA, Rodica; DESEATNICOV, Olga (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2005-10-31)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în special la fabricarea produselor de panificaţie cu o valoare biologică sporită. Procedeul de fabricare a produselor de panificaţie îmbogăţite cu fier include prepararea aluatului ...
  • SUHODOL, Natalia; CEŞCO, Tatiana; DESEATNICOVA, Olga; RUSEVA, Olga; REŞITCA, Vladislav; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2023-01-31)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de fabricare a produselor gelatinoase dulci. Procedeul, conform invenției, include hidratarea gelatinei, amestecarea acesteia cu o soluţie de zahăr, ...
  • STURZA, Rodica; DESEATNICOV, Olga; REŞITCA, Vladislav; HARITONOV, Svetlana; POPOVICI, Cristina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2006-07-31)
    Invenţia se referă la industria laptelui şi poate fi utilizată la fabricarea produselor lactoacide, şi anume a chefirului, bifiluxului şi iaurtului. Procedeul de fabricare a produselor lactoacide cu valoare biologică sporită ...
  • BALANUŢĂ, Anatol; COVACI, Ecaterina; SCLIFOS, Aliona; SCUTARU, Iurie; ZGARDAN, Dan; PATRAŞ, Antoanela (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2023-03-31)
    Invenţia se referă la industria vinicolă, şi anume la un procedeu de fabricare a vinului. Procedeul, conform invenţiei, include recepţionarea strugurilor de soiuri albe sau roze, zdrobirea şi desciorchinarea acestora cu ...
  • BALANUŢĂ, Anatol; TARAN, Nicolae; COLIŞ, Ion; COSTANDACHI, Ştefan (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2004-07-31)
    Invenţia se referă la industria vinicolă, în special la un procedeu de fabricare a vinului roşu de masă. Procedeul, conform invenţiei, include zdrobirea şi desciorchinarea strugurilor cu obţinerea mustuielii, fermentareamacerarea ...
  • BALANUŢĂ, Anatol; TARAN, Nicolae; COLIŞ, Ion; MITIŞ, Feodor (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2004-09-30)
    Invenţia se referă la industria vinicolă, în special la un procedeu de fabricare a vinului roz. Procedeul, conform invenţiei, include zdrobirea şi desciorchinarea strugurilor roşii cu obţinerea mustuielii, administrarea ...
  • BALANUŢĂ, Anatol; COVACI, Ecaterina; SCLIFOS, Aliona; ZGARDAN, Dan; GHERDELESCU, Lucia (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2023-06-30)
    Invenţia se referă la industria vinicolă, şi anume la un procedeu de fabricare a vinului spumant în rezervoare sub presiune. Procedeul, conform invenţiei, include recepţia vinurilor materie primă, cupajarea acestora, ...
  • BOSTAN, Ion; CACUCI, Dan Gabriel; IONESCU, Florin; DULGHERU, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2008-04-30)
    Invenţia se referă la procedeele de fabricare a structurilor din materiale metalice sau nemetalice prin explozie. Procedeul de fabricare prin explozie a structurilor cu microcaneluri se realizează în modul următor: pe un ...
  • BOSTAN, Ion; MAZURU, Sergiu; SLĂTINEANU, Laurenţiu; STÎNGACI, Ion; COSOVSCHI, Pavel (Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2011-05-31)
    Invenţia se referă la tehnologia construcţiei de maşini, în special la prelucrarea suprafeţelor dinţilor roţilor dinţate din diferite metale şi aliaje, care funcţionează în mediu de ungere. Procedeul de formare a ...
  • POSTICA, Vasile; PAUPORTÈ, Thierry; TROFIM, Viorel; ABABII, Nicolai; LUPAN, Oleg (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2020-11-30)
    Invenţia se referă la tehnologia semiconductorilor oxizi, în special la tehnologia de obţinere a nanofirelor de ZnO funcţionalizate cu nanoparticule de paladiu (Pd) şi poate fi utilizată la fabricarea senzorilor de gaze ...
  • BOSTAN, Ion; MAZURU, Sergiu; SCATICAILOV, Serghei; MARDARI, Alexandru; BOTNARI, Vlad; CASIAN, Maxim; MAZURU, Alexandru (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2014-08-31)
    Invenţia se referă la prelucrarea dinţilor roţilor dinţate presecionale, şi anume la honuirea dinţilor. Procedeul de honuire a dinţilor roţilor dinţate precesionale include honuirea dinţilor roţii dinţate cu ajutorul unei ...
  • BOSTAN, Ion; MAZURU, Sergiu; METELSKI, Vitali; MARDARI, Alexandru; STÎNGACI, Ion; ROŞCA, Anton; BOTNARI, Vlad (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2011-11-30)
    Invenţia se referă la prelucrarea dinţilor roţilor dinţate precesionale, şi anume la honuirea dinţilor. Procedeul de honuire a dinţilor roţilor dinţate precesionale include honuirea dinţilor roţii dinţate cu ajutorul unei ...
  • MACAEV, Fliur; EREMIA, Nicolae; SUCMAN, Natalia; POGREBNOI, Serghei; ZNAGOVAN, Alexandru; COŞELEVA, Olga; JEREGHI, Vitalii (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2023-09-30)
    Invenţia se referă la apicultură, şi anume la un procedeu de hrănire a albinelor. Procedeul, conform invenţiei, include hrănirea albinelor în perioada de primăvară cu un amestec de sirop de zahăr de 50% şi 1,253,5 mL/L de ...

Search DSpace


Browse

My Account