IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Elaborarea tehnologiei de producere a vinurilor roze din struguri cultivaţi pe plantaţiile de viţă-de-vie ale CNVVC, Stăuceni

Show simple item record

dc.contributor.advisor MUSTEAŢĂ, Grigore
dc.contributor.author NOGAILÎC, Olesea
dc.date.accessioned 2021-02-19T10:01:05Z
dc.date.available 2021-02-19T10:01:05Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation NOGAILÎC, Olesea. Elaborarea tehnologiei de producere a vinurilor roze din struguri cultivaţi pe plantaţiile de viţă-de-vie ale CNVVC, Stăuceni: tz. de master: Programul de studiu: Oenologie, Enoturism şi Pieţe Viti-Vinicole. Cond. şt. Grigore MUSTEAŢǍ, 2016. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/13196
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Abstract, Cuprins. en_US
dc.description.abstract Este analizată şi elaborată schema tehnologică de fabricare a vinurilor roze la întreprinderea ÎS.CNVVC, în care sunt prezentate punctele critice ce contribuie negativ asupra calităţii vinului roze Pinot Noir, de asemenea tot în acest compartiment este propusă perfecţionarea schemei existente, însoţită de argumentări. S-a recomandat extinderea sortimentului prin utilizarea soiurilor roşii existente în cadrul întreprinderi ca: Cabernet –Sauvignon şi Pinot Noir; realizarea obligatorie a procesului de desciorchinare, reducerea traseului de contact cu aerul, implementarea procesului de criomacerare, care va contribui la crearea personalităţii viitorului vin, prin extragerea din boabe a patrimoniului aromatic şi fenolic al soiului, utilizarea în procesul de prelucrare a strugurilor şi stabilizare a vinurilor a taninului elagic (Ellagitan), înlocuirea filtrelor cu plăci cu filtru cu kieselguhr pentru filtrarea vinului după realizarea tratărilor şi filtre cu membrane etc. en_US
dc.description.abstract Is analyzed and developed technological scheme of manufacture of the enterprise ÎS.CNVVC rosé wines, which present critical contributing negatively on the quality Pinot Noir rosé wine, also all in this section is proposed to improve the existing scheme, accompanied by arguments. It has recommended expanding assortment using red varieties exist within the enterprise as Cabernet and Pinot Noir -Sauvignon; achieving mandatory process of crushing, reducing the route of contact with air, the implementation process criomacerare that will help create personality of the future wine by extracting beans heritage aromatic and phenol variety used in processing the grapes and stabilization ellagic tannin wines (Ellagitan), replacement filters, filter plates for wine filtration with kieselguhr after the treatment and membrane filters etc. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject vinuri roze en_US
dc.subject Cabernet Sauvignon en_US
dc.subject Pinot Noir en_US
dc.subject rose wines en_US
dc.subject wines en_US
dc.title Elaborarea tehnologiei de producere a vinurilor roze din struguri cultivaţi pe plantaţiile de viţă-de-vie ale CNVVC, Stăuceni en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account