IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Impactul temperaturii asupra calităţii şi siguranţei uleiului de nuci

Show simple item record

dc.contributor.advisor SANDULACHI, Luiza
dc.contributor.author SILIVESTRU, Eugenia
dc.date.accessioned 2021-02-18T10:35:14Z
dc.date.available 2021-02-18T10:35:14Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation SILIVESTRU, Eugenia. Impactul temperaturii asupra calităţii şi siguranţei uleiului de nuci: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. şt. Luiza SANDULACHI, 2016. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/13138
dc.description Fişierul ataşat conţine: Cuprins, Rezumat, Summary. en_US
dc.description.abstract Teza de master reprezintă un studiu de caz al impactului temperaturii asupra uleiului de nuci, obţinut prin presare la rece şi depozitat în diferite condiţii. S-a studiat influența diferitor temperaturi (3˚C, 20 ˚C, 40 ˚C, și 60ºC) asupra calităţii şi stabilităţii uleiului de nuci timp de 6 luni. Lucrarea include: studiul bibliografic naţional şi internaţional (59 surse); metode de determinare rapidă a calităţii uleiului de nuci, precum şi a modificărilor ce au loc în ulei în timpul depozitării ( indicele de peroxid, extincţia la lungimea de undă 230 şi 270 nm, K232 și K270 şi metoda Lovibond, IPC). Rezultatele studiului de caz au fost prelucrate statistic. Teza include de asemenea contribuţii în studierea şi cercetarea calităţii / siguranţei uleiului şi nucilor cultivate în R. Moldova. en_US
dc.description.abstract The master thesis with the is a case study of the impact of temperature on walnut oil, obtained by cold pressing and stored under different conditions. The influence of different temperatures (3 ° C, 20 °C, 40° C and 60 °C) on the quality and stability of walnut oil for 6 months. The work includes national and international bibliographic study (59 sources); rapid methods for determining quality walnut oil, and the changes that occur in oil during storage (Peroxide, extinction at wavelength 230 to 270 nm, K232 and K270 and Lovibond method, IPC). The study results were statistically processed. The thesis also includes. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject ulei de nuci en_US
dc.subject walnut oil en_US
dc.title Impactul temperaturii asupra calităţii şi siguranţei uleiului de nuci en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account