IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Studiul stabilității biologice a vinurilor UTM și artizanale

Show simple item record

dc.contributor.advisor RUBŢOV, Silvia
dc.contributor.author DOGA (TANASIEVA), Cristina
dc.date.accessioned 2021-02-16T09:41:15Z
dc.date.available 2021-02-16T09:41:15Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.citation DOGA (TANASIEVA), Cristina. Studiul stabilității biologice a vinurilor UTM și artizanale: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea și Siguranța Produselor Alimentare. Cond. şt. RUBȚOV Silvia. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2018. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/13042
dc.description Fișierul atașat conține: Rezumat, Abstract, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Cercetările aferente tezei au fost desfăşurate cu scopul de a studia stabilitatea vinului materie primă din diferite tipuri de soiuri de poamă: Cabernet Sauvignon, Saperavi, Chardonnay Sauvignon, Feteasca Neagră, Merlot. Pentru studiul biologic sau luat 6 probe de vin: patru de la UTM și două artizanale. Vinurile examinate au servit drept model pentru studierea stabilității biologice, acestea au fost produse din recolta anilor 2016 și examinate în anul 2017. Cercetarile microbiologice și biochimice au fost efectuate: - pe mediu de cultură standart Sabouraud pentru identificarea levurilor pe mediu nou PIKA WeihenstephanTM FastOrangeTM Yast Agar. În urma cercetărilor efectuate s-au depistat microorganisme în toate probele de vin fapt care a permis efectuarea altor cercetări biochimice precum izolarea ADN-ului microorganismelor și determinarea cantitativă a ADN -ului prin metoda spectrofotometrică. În urma cercetărilor efectuate am depistat microorganisme în toate probele de vin, deasemenea, cu succes s-a depistat și ADN -ul microorganismelor. Metodele de izolare și identificare cantitativa a ADN -ului microorganismului sunt recent implementate la UTM. en_US
dc.description.abstract The research of the thesis was carried out in order to study the stability of the raw material of wine from different types of grapes: Cabernet Sauvignon, Saperavi, Chardonnay Sauvignon, Feteasca Neagra, Merlot. For the biological study were taken 6 samples of wine: four from TUM and two homemade. The wines examined served as a model for the study of biological stability, they were produced from the 2016 harvest and examined in 2017. Microbiological and biochemical research was carried out: - on Sabouraud standard culture medium for yeast identification; - on new agar agr culture medium of PIKA WeihenstephanTM FastOrangeTM Yast. As a result of the researches, were found out microorganisms in all wine samples, which allowed other biochemical researches such as DNA microorganism isolation and quantitative determination of DNA by spectrophotometric method. As a result of the researches, we have detected microorganisms in all wine samples, and the DNA of microorganisms has also been successfully detected. Methods of isolation and quantitative identification of DNA of the microorganism are recently implemented at TUM. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject soiuri de poamă en_US
dc.subject vin UTM en_US
dc.subject vinuri artizanale en_US
dc.title Studiul stabilității biologice a vinurilor UTM și artizanale en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account