IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Factorii care influențează calitatea produselor din carne, șunca “City” și șunca “Originală”

Show simple item record

dc.contributor.advisor RUBŢOV, Silvia
dc.contributor.author CIOBANU, Ala
dc.date.accessioned 2021-02-16T08:44:51Z
dc.date.available 2021-02-16T08:44:51Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.citation CIOBANU, Ala. Factorii care influențează calitatea produselor din carne, șunca “City” și șunca “Originală”: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea și Siguranța Produselor Alimentare. Cond. şt. RUBȚOV Silvia. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2018. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/13031
dc.description Fișierul atașat conține: Rezumat, Abstract, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract În lucrarea dată sunt prezentate 9 capitole : Capitolul 1 : Analiza brevetelor și surselor bibliografice, privind tehnologia fabricării șuncilor din carnea de porcină și bovină . Prezentarea valorii nutritive și compoziția chimică a cărnii de porcină și bovină. Factorii care influențează asupra calității produselor din carne. Capitolul 2: Analiza tehnologiilor de fabricare a șuncilor fierte, șunca „City”și șunca„Originală”. Capitolul 3:Caracteristica produsului finit. Ccaracteristica materiei prime și a materialelor auxiliare. Capitolul 4: Rolul adausurilor alimentari asupra calității și randamentului șuncilor. Compoziția și caracteristica condimentelor. Capitolul 5: Prezentarea proceselor de prelucrare a șuncilor (prelucrarea mecanică a cărnii, injectarea cărnii, malaxarea preparatului injectat, șprițarea șuncii). Capitolul 6 : Utilizarea aditivilor alimentari în fabricarea șuncilor, importanța lor . Capitolul 7 : Managimentul calității HACCP Capitolul 8 : Metode de prelevare de probe. Definirea caracteristicilor organoleptice și determinarea parametrilor fizico-chimici. Capitolul 9 : Protecția mediului ambient. en_US
dc.description.abstract In this paper are presented 9 chapters: Chapter 1: Analysis of patents and bibliographic sources, on the technology of bovine and bovine meat production. Presentation of nutritional value and chemical composition of porcine and bovine meat. Factors influencing the quality of meat products. Chapter 2: Analysis of boiled ham manufacturing technologies, "City" ham and "Original" ham. Chapter 3: Feature of the finished product. Characteristics of raw material and auxiliary materials Chapter 4: The role of food additions on quality and yield of ham. Composition and characteristic of spices. Chapter 5: Presentation of the bacon processing processes (mechanical meat processing, meat injection, kneading of the injected preparation, shrimp spitting) Chapter 6: Use of food additives in bacon production, their importance. Chapter 7: HACCP Quality Management Chapter 8: Methods of sampling. Definition of organoleptic characteristics and determination of physico-chemical parameters. Chapter 9: Protecting the Ambient Environment. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject carne de porcină și bovină en_US
dc.subject tehnologie a fabricării șuncilor en_US
dc.subject șuncă „City” en_US
dc.subject șuncă „Originală” en_US
dc.title Factorii care influențează calitatea produselor din carne, șunca “City” și șunca “Originală” en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account