IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Calitatea şi siguranţa produselor de panificaţie cu pulbere din fructe de cătină albă

Show simple item record

dc.contributor.advisor GHENDOV-MOŞANU, Aliona
dc.contributor.author ŢURCANU, Angela
dc.date.accessioned 2021-02-15T14:35:13Z
dc.date.available 2021-02-15T14:35:13Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.citation ŢURCANU, Angela. Calitatea şi siguranţa produselor de panificaţie cu pulbere din fructe de cătină albă: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. şt. Aliona GHENDOV-MOŞANU. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2019. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/13020
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Abstract, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Una din problemele cu care se confruntă Republica Moldova este calitatea slabă a glutenului din făinurile de grâu. Pentru a îmbunătăți calitatea lor industriile de panificație apelează la amelioratori, însă ei au un efect negativ asupra sănătății omului, de aceea a fost studiată influența pulberei de cătină asupra calității glutenului și asupra calității produsului finit. Fructele de cătină au o compoziție chimică bogată, cum ar fi prezența acizilor, pectinei, macro și microelemente. Ele au un benefic foarte mare pentru sănătatea omului, mai ales celor care suferă de boli cardiovasculare. en_US
dc.description.abstract One of the problems faced by the Republic of Moldova is the poor quality of gluten from wheat flour. To improve their quality, bakery industries appeal to breeders, but they have a negative effect on human health, which is why the influence of sea buckthorn powder on the quality of gluten and the quality of the finished product has been studied. Sea buckthorn fruits have a rich chemical composition, such as the presence of acids, pectin, macro and microelements. They have a great benefit for human health, especially those suffering from cardiovascular disease. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject făină cu gluten en_US
dc.subject pulbere din cătină en_US
dc.subject cătină albă en_US
dc.subject produse de panificaţie en_US
dc.subject gluten flour en_US
dc.subject seafood powder en_US
dc.subject bakery products en_US
dc.title Calitatea şi siguranţa produselor de panificaţie cu pulbere din fructe de cătină albă en_US
dc.title.alternative Quality and safety of bakery products made from sea buckthorn en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account