IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Studiul proprietăților extractului lipidic de ceai verde (Camomellia Sinensis)

Show simple item record

dc.contributor.advisor BAERLE, Alexei
dc.contributor.author TURTURICA, Diana
dc.date.accessioned 2021-02-15T13:26:07Z
dc.date.available 2021-02-15T13:26:07Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.citation TURTURICA, Diana. Studiul proprietăților extractului lipidic de ceai verde (Camomellia Sinensis) : tz. de master: Programul de studiu: Calitatea și Siguranța Produselor Alimentare. Cond. şt. BAERLE Alexei. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2017. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/13011
dc.description Fișierul atașat conține: Rezumat, Abstract, Cuprins, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Extractul lipidic de ceai verde este cel mai activ antioxidant în cadrul compoziției lipidice extract de ceai verde – ulei de nuci – caroten. Pentru a studia mai detaliat acest lucru, este necesară efectuarea experimentelor, în care carotenul va fi factorul de influență. Studiile au demonstrat, că în sistemele ulei – apă – etanol și extract de ceai verde – apă – etanol are loc repartizarea etanolului între faza polară și apolară, ceea ce numaidecât se reflectă asupra stabilității agregative a fazelor respective. Etanolul manifestă activitatea de stabilizator a emulsiei trifazice U/A/U în sistemul tricomponent ulei de nuci – apă – etanol. De asemenea, el contribuie la stabilizarea emulsiilor A/U în sistemul extract de ceai verde – apă – etanol. Analiza diagramelor sistemelor tricomponente demonstrează, că extractul lipidic de ceai verde manifestă proprietăți de stabilizator al emulsiilor A/U. Proprietățile extractului lipidic de ceai verde ca antioxidant și ca stabilizator a emulsiilor U/A prezintă interes pentru obținerea compozițiilor lipidice și sistemelor alimentare de tipul sosurilor și spredurilor. en_US
dc.description.abstract Lipid extract of green tea is the most active antioxidant in green tea extract lipid composition - walnut oil - carotene. To study it in more detailed way, it is necessary to do experiments that will be influencing the carotene. Studies have shown that oil systems - water - ethanol extract of green tea - water - ethanol distribution occurs between polar and apolar phase, which immediately reflects on aggregative stability of the respective phases. Ethanol is emblematic of the three-phase emulsion stabilizer U/A/U in three component system walnut oil - water - ethanol. It also helps to stabilize emulsions A/U system green tea extract - water - ethanol. Analysis of the three-component system diagrams show that the lipid extract of green tea in stabilizing the emulsions exhibit properties A/U. The properties of the lipid extract of green tea as an antioxidant and as a stabilizer of U/A emulsions are of interest for the composition of lipid and the type of power systems, sauces and spreads. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject ceai verde en_US
dc.subject extract lipidic en_US
dc.subject antioxidant en_US
dc.subject caroten en_US
dc.title Studiul proprietăților extractului lipidic de ceai verde (Camomellia Sinensis) en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account