IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Cercetări privind obținerea mini checurilor cu adaos de tescovină de struguri

Show simple item record

dc.contributor.advisor GHENDOV-MOŞANU, Aliona
dc.contributor.author ROTARI, Cristina
dc.date.accessioned 2021-02-15T12:07:15Z
dc.date.available 2021-02-15T12:07:15Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.citation ROTARI, Cristina. Cercetări privind obținerea mini checurilor cu adaos de tescovină de struguri: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea și Siguranța Produselor Alimentare. Cond. şt. GHENDOV-MOŞANU Aliona. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2017. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/12999
dc.description Fișierul atașat conține: Rezumat, Résumé, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Teza de master conţine 4 capitole: studiul bibliografic, materiale și metode de cercetare, rezultate și discuții, planul HACCP. Numărul de pagini 75, tabele 29, figuri 22, surse bibliografice 34. S-a analizat procesul de fabricare a mini checurilor, cu adaos de tescovină de struguri, cu scopul diversificării sortimentului de mini checuri cu valoarea biologică sporită. S-a studiat influența pulberii de tescovină de struguri asupra indicilor fizico-chimici, microbiologici şi organoleptici a mini checurilor. S-a determinat in vitro activitatea antiradicalică a mini checurilor cu adaos de tescovină de struguri şi s-a constatat că în proba martor (fără adaos de pulbere) valoarea DPPH este negativă (-12,98 %). În proba cu adaos de tescovină de struguri capacitatea antiradicalică este pozitivă și are valore considerabilă, (12,49 %). S-a stabilit termenul optim de păstrare a mini checurilor cu adaos de tescovină de struguri, fiind cu 72 ore mai mare decît termenul de valabilitate a probei martor. S-a implementat planul HACCP privind obținerea mini checurilor cu adaos de tescovină de struguri. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject mini chec de pandișpan en_US
dc.subject tescovină de struguri en_US
dc.subject termen optim de păstrare en_US
dc.title Cercetări privind obținerea mini checurilor cu adaos de tescovină de struguri en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account