IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Cercetări privind obţinerea turtelor glazurate cu adaos de tescovină de struguri

Show simple item record

dc.contributor.advisor GHENDOV-MOŞANU, Aliona
dc.contributor.author MAZUR, Mihail
dc.date.accessioned 2021-02-15T11:14:11Z
dc.date.available 2021-02-15T11:14:11Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.citation MAZUR, Mihail. Cercetări privind obţinerea turtelor glazurate cu adaos de tescovină de struguri: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea și Siguranța Produselor Alimentare. Cond. şt. GHENDOV-MOŞANU Aliona. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2017. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/12991
dc.description Fișierul atașat conține: Rezumat, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Teza de master conţine: introducere, 4 capitole, concluzii, bibliografia. Numărul de pagini 78, de tabele 27, numărul de figuri 18, surse bibliografice 58. Valoarea biologică exprimă aportul alimentar în componente esenţiale, indispensabile unui metabolism normal, respectiv aminoacizi esentiali, vitamine (liposolubile: A, D, E, K si hidrosolubile: C şi complexul B) şi elemente minerale (calciu, fier, fosfor, potasiu). În ultimii ani, în calitate de componente ale reţetei care au drept scop de a regla valoarea alimentară a produsului de cofetărie şi de a reda calităţi curative, se utiliziază diverse materii vegetale. Reieşind din acest fapt a fost creat un sortiment de turte glazurate cu adaos de tescovină de struguri. S-a cercetat indicii fizico-chimici şi organoleptici a faini şi a extractului din tescovină de struguri. S-a elaborat reţeta de fabricare a turtelor glazurate cu adaos de tescovina de struguri. Turtele glazurate cu adaos de tescovină de struguri corespund GOST-ului 15810-86. S-a constatat, că în turte fără adaos procentul de inhibiţie DPPH este negativ (-18,08 %), iar în probele cu adaosuri naturale capacitatea antiradicalică este pozitivă și are valori considerabile. S-a elaborat planul HACCP privind procesul de fabricare a turtelor glazurate cu adaos de tescovină de struguri. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject tescovină de struguri en_US
dc.subject turte dulci glazurate en_US
dc.subject activitate antiradicalică en_US
dc.title Cercetări privind obţinerea turtelor glazurate cu adaos de tescovină de struguri en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account