IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Compoziții alimentare din șrot de nucă de tip Halva

Show simple item record

dc.contributor.advisor BANTEA-ZAGAREANU, Valentina
dc.contributor.advisor BAERLE, Alexei
dc.contributor.author CANJA, Ana
dc.date.accessioned 2021-02-12T13:12:51Z
dc.date.available 2021-02-12T13:12:51Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.citation CANJA, Ana. Compoziții alimentare din șrot de nucă de tip Halva: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea și Siguranța Produselor Alimentare. Cond. şt. BANTEA-ZAGAREANU Valentina, BAERLE Alexei. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2017. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/12932
dc.description Fișierul atașat conține: Rezumat, Abstract, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Teza este prezentată sub formă de manuscris și constă din introducere, 4 capitole, concluzii, bibliografie și anexe. Textul de bază conține 80 pagini, 13 figuri, 26 tabele, 5 anexe. Bibliografia conține 146 de referințe. Scopul tezei: elaborarea și studiul calității compozițiilor alimentare de tip halva obținute prin utilizarea șrotului de nucă pe post de materie primă. Obiectivele lucrării: evaluarea principalilor indicatori fizico-chimici, senzoriali și microbiologici ai miezului și șrotului de nucă, compozițiilor alimentare din șrot de nucă de tip halva; utilizarea șrotului de nucă ca materie primă pentru producerea compozițiilor alimentare de tip halva; prelucrarea matematico-statistică a datelor experimentale; testarea metodei de determinare a corelației IP/gr și gradul de oxidare al polifenolilor; elaborarea planului HACCP și identificarea riscurilor caracteristice procesului de fabricare a compozițiilor alimentare. Metodologia cercetării: a fost elaborată metodologia de cercetare experimentală, au fost apreciate tehnicile și metodele de analiză clasice, precum și cele moderne, identificându-se astfel caracteristicile miezului de nucă, șrotului de nucă și a compozițiilor alimentare de tip halva. Rezultate și concluzii: Compozițiile alimentare din șrot de nucă prezintă caracteristici fizico-chimice și senzoriale specifice, incomparabile cu mostrele produselor clasice de tip halva. Cel mai apreciat produs elaborat este proba nr.2, din 60 % miez:40 % șrot de nucă. en_US
dc.description.abstract The thesis is presented in manuscript and consists of introduction, four chapters, bibliography and appendices. The basic text contains 80 pages, 13 figures, 26 tables, 5 annexes. The bibliography contains 146 references. The purpose of work: development and study of quality halvah type food compositions obtained using walnut meal as raw material. Objectives: evaluating the main physico-chemical, microbiological and sensory characteristics of walnut kernel, walnut meal and halvah type food composition from walnut meal; valorization of walnut meal as raw material in order to obtain halvah type food composition; mathematical and statistical processing of experimental data; testing the method for determining the correlation IP/gr, total content of polyphenols and their oxidation degree; HACCP plan development and identification of risks associated with the manufacturing process of halvah type food composition from walnut meal. Research methodology: was developed the experimental technique for the research; were appreciated the classical and modern methods of analysis, thus identifying specific characteristics for walnut kernel, walnut meal and halvah type food compositions. Results and conclusions: Halvah type food composition from walnut meal have specific physico-chemical and organoleptic characteristics, that are incomparable with halvah samples of classical type. The most appreciated product is no.2 sample, composed of 60% walnut kernel and 40% walnut meal. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject miez de nucă en_US
dc.subject șrot de nucă en_US
dc.subject compoziții alimentare de tip halva en_US
dc.subject walnut en_US
dc.subject walnut meal en_US
dc.subject halvah type food composition en_US
dc.title Compoziții alimentare din șrot de nucă de tip Halva en_US
dc.title.alternative Halvah type food composition from walnut meal en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account