dc.contributor.advisor | TATAROV, Pavel | |
dc.contributor.author | BARGAN, Gheorghe | |
dc.date.accessioned | 2021-02-12T11:09:24Z | |
dc.date.available | 2021-02-12T11:09:24Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.citation | BARGAN Gheorghe. Influenţa procesului tehnologic de producere al salamurilor fierte asupra termenului de păstrare: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. şt. Gheorghe BARGAN. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2020. | en_US |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/12918 | |
dc.description | Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Cuprins, Introducere, Bibliografie. | en_US |
dc.description.abstract | În lucrarea data se examinează funcțiile bacteriostatice și bactericide ale unui dintre cele mai cunoscute metale din istoria omenirii: Argintul. Argintul în procesul electrolizei are capacitatea de a elibera în soluție ioni care liber se mișcă și au capacități de dezactivare a microorganismelor patogene.Astfel analizînd brevetul de invenție a unor savanți ruși s-a pus însărcinarea de a cerceta și de a pune idea în practică care constă în fabricarea unui sortiment de salamuri fierte cu adaos de argint coloidal. Funcția sa principală este de a dezactiva microorganismele patogene și de a permite o păstrare mai îndelungată a salamului fiert. | en_US |
dc.description.abstract | This work examines the bacteriostatic and bactericidal functions of one of the best known metals in the history of mankind: Silver. Silver in the process of electrolysis has the ability to release in solution free-moving ions and have the ability to deactivate pathogenic microorganisms. Thus, analyzing the invention of some Russian scientists, the task was put to research and to put into practice the idea that consists in the manufacture an assortment of boiled sausages with the addition of colloidal silver. Its main function is to deactivate the pathogenic microorganisms and allow a longer storage of boiled sausage. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | argint | en_US |
dc.subject | microorganisme patogene | en_US |
dc.subject | salamuri fierte | en_US |
dc.subject | silver | en_US |
dc.subject | pathogenic microorganisms | en_US |
dc.subject | boiled sausages | en_US |
dc.subject | sausages | en_US |
dc.title | Influenţa procesului tehnologic de producere al salamurilor fierte asupra termenului de păstrare | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
The following license files are associated with this item: