IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Influenţa procesului tehnologic de producere al salamurilor fierte asupra termenului de păstrare

Show simple item record

dc.contributor.advisor TATAROV, Pavel
dc.contributor.author BARGAN, Gheorghe
dc.date.accessioned 2021-02-12T11:09:24Z
dc.date.available 2021-02-12T11:09:24Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.citation BARGAN Gheorghe. Influenţa procesului tehnologic de producere al salamurilor fierte asupra termenului de păstrare: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. şt. Gheorghe BARGAN. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2020. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/12918
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract În lucrarea data se examinează funcțiile bacteriostatice și bactericide ale unui dintre cele mai cunoscute metale din istoria omenirii: Argintul. Argintul în procesul electrolizei are capacitatea de a elibera în soluție ioni care liber se mișcă și au capacități de dezactivare a microorganismelor patogene.Astfel analizînd brevetul de invenție a unor savanți ruși s-a pus însărcinarea de a cerceta și de a pune idea în practică care constă în fabricarea unui sortiment de salamuri fierte cu adaos de argint coloidal. Funcția sa principală este de a dezactiva microorganismele patogene și de a permite o păstrare mai îndelungată a salamului fiert. en_US
dc.description.abstract This work examines the bacteriostatic and bactericidal functions of one of the best known metals in the history of mankind: Silver. Silver in the process of electrolysis has the ability to release in solution free-moving ions and have the ability to deactivate pathogenic microorganisms. Thus, analyzing the invention of some Russian scientists, the task was put to research and to put into practice the idea that consists in the manufacture an assortment of boiled sausages with the addition of colloidal silver. Its main function is to deactivate the pathogenic microorganisms and allow a longer storage of boiled sausage. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject argint en_US
dc.subject microorganisme patogene en_US
dc.subject salamuri fierte en_US
dc.subject silver en_US
dc.subject pathogenic microorganisms en_US
dc.subject boiled sausages en_US
dc.subject sausages en_US
dc.title Influenţa procesului tehnologic de producere al salamurilor fierte asupra termenului de păstrare en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account