IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Cercetări privind fabricarea salamurilor fierte şi elaborarea sistemului de siguranţă a alimentului

Show simple item record

dc.contributor.advisor CUMPANICI, Andrei
dc.contributor.author STRAISTĂ, Eugeniu
dc.date.accessioned 2021-02-12T09:38:29Z
dc.date.available 2021-02-12T09:38:29Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.citation STRAISTĂ, Eugeniu. Cercetări privind fabricarea salamurilor fierte şi elaborarea sistemului de siguranţă a alimentului: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. şt. Andrei CUMPANICI. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2020. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/12903
dc.description Fişierul ataşat conţine: Cuprins, Rezumat, Summary, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Scopul lucrării: realizarea cercetărilor teoretice privind modificarea tehnologiilor de fabricare a salamurilor fierte prin îmbogățirea valorii nutritive și a proprietăților organoleptice ale acestui sortiment. Obiectivele: studiul tehnologiilor de fabricare a salamurilor fierte și cum diferite tipuri de materie primă influențează caracteristicile organoleptice ale acestuia; studierea influenței adaosurilor de vitamine și microelemente asupra integrității produsului și a termenului de valabilitate; studierea adăugării fibrelor alimentare în compoziția salamurilor fierte; elaborarea sistemului HACCP. en_US
dc.description.abstract The aim of the work: to carry out theoretical research on the modification of the technologies for the manufacture of boiled salamis by enriching the nutritional value and organoleptic properties of this assortment. Objectives: study of technologies for the manufacture of boiled salamis and how different types of raw material influence its organoleptic characteristics; study the influence of vitamin and microelements on the integrity of the product and shelf life; study of the addition of dietary fibres to the composition of cooked salamis; editing HACCP system. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject salamuri fierte en_US
dc.subject vitamine en_US
dc.subject microelemente en_US
dc.subject fibre alimentare en_US
dc.subject salami en_US
dc.subject boiled salami en_US
dc.subject vitamins en_US
dc.subject microelements en_US
dc.subject dietary fiber en_US
dc.title Cercetări privind fabricarea salamurilor fierte şi elaborarea sistemului de siguranţă a alimentului en_US
dc.title.alternative Research on the manufacture of cooked salamis and elaboration of the HACCP system en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account