IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Cercetări privind fabricarea brînzei poaspete granulate de vaci şi elaborarea sistemului de siguranţă a alimentului

Show simple item record

dc.contributor.advisor CUMPANICI, Andrei
dc.contributor.author STEGARI, Iuliana
dc.date.accessioned 2021-02-12T09:30:06Z
dc.date.available 2021-02-12T09:30:06Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.citation STEGARI, Iuliana. Cercetări privind fabricarea brînzei poaspete granulate de vaci şi elaborarea sistemului de siguranţă a alimentului: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. şt. Andrei CUMPANICI. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2020. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/12902
dc.description Fişierul ataşat conţine: Cuprins, Rezumat, Sommaire, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Brînzeturile în fiecare an ocupă un loc din ce în ce mai puternic în rația alimentară a populației și se bucură de recunoașterea meritată a consumatorului. Aceste produse sunt de o valoare deosebită cu un conținut înalt de proteine și o sursă bună de minerale, cum ar fii calciu, magneziu, potasiu, fosfor, zinc și seleniu care joacă un rol vital în multe dintre funcțiile corpului. Sortimentul de produse lactate se extinde în mod constant ca urmare a folosirii diferitelor combinații de materii prime. en_US
dc.description.abstract Chaque année, les fromages occupent une place de plus en plus forte dans la ration alimentaire de la population et bénéficient de la reconnaissance bien méritée du consommateur. Ces produits sont d'une grande valeur avec une teneur élevée en protéines et une bonne source de minéraux tels que le calcium, le magnésium, le potassium, le phosphore, le zinc et le sélénium qui jouent un rôle vital dans de nombreuses fonctions de l'organisme. La gamme de produits laitiers est en constante expansion grâce à l'utilisation de différentes combinaisons de matières premières. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject brânzeturi en_US
dc.subject produse lactate en_US
dc.subject fromages en_US
dc.title Cercetări privind fabricarea brînzei poaspete granulate de vaci şi elaborarea sistemului de siguranţă a alimentului en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account