dc.contributor.advisor | NETREBA, Natalia | |
dc.contributor.author | ALINOVSCAIA, Dorina | |
dc.date.accessioned | 2021-02-11T08:58:42Z | |
dc.date.available | 2021-02-11T08:58:42Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.citation | ALINOVSCAIA, Dorina. Calitatea şi siguranţa semifabricatelor din carne tocată cu valoare energetică redusă: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. şt. Natalia NETREBA. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2020. | en_US |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/12841 | |
dc.description | Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Cuprins, Introducere, Bibliografie. | en_US |
dc.description.abstract | În această teză s–au studiat semifabricatele din carne tocată şi s–au analizat posibilităţile de obţinere a semifabricatelor din carne tocată cu valoare energetică redusă. Obţinerea semifabricatelor din carne tocată cu valoare energetică redusă este o problemă actuală şi de perspectivă şi are drept scop obţinerea produselor finite de calitate superioară, accesibile tuturor grupurilor de consumători. Aceste produse au o valoare energetică redusă, sunt bogate în micro – şi macroelemente, vitamine şi fibre alimentare, care sunt benefice pentru organismul uman. Pentru obţinerea semifabricatelor din carne tocată cu valoare energetică redusă se propune de adăugat fibre alimentare de grâu, făină din seminţe de struguri, făină din seminţe de in, inulină. | en_US |
dc.description.abstract | In this thesis, the minced meat semi-finished products were studied and the possibilities of obtaining minced meat semi-finished products with low energy value were analyzed. Obtaining semi-finished products from minced meat with low energy value is a current and long-term problem and aims to obtain high quality finished products, accessible to all consumer groups. These products have a low energy value, are rich in micro- and macroelements, vitamins and dietary fiber, which are beneficial for the human body. In order to obtain minced meat semi-finished products with low energy value, it is proposed to add wheat fiber, grape seed flour, flax seed flour, inulin. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | semifabricate din carne | en_US |
dc.subject | carne tocată | en_US |
dc.subject | minced meat | en_US |
dc.subject | meat | en_US |
dc.subject | semi-finished products | en_US |
dc.title | Calitatea şi siguranţa semifabricatelor din carne tocată cu valoare energetică redusă | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
The following license files are associated with this item: