IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Program de studii - Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare (CSPA) by Title

Browsing Program de studii - Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare (CSPA) by Title

Sort by: Order: Results:

  • DÎRZU, Dionisie (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    În teza de master am avut ca scop aprecierea preciziei capacității de reținere și legare a apei precum și caracteristica acestor indicatori pentru pulpa de bovină și porcină în cazul dat și stabilirea unor valori optime ...
  • IRIZAN, Svetlana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Produsele de panificaţie obţinute în prezent la scară industrială prezintă o mare diversitate, pentru fiecare aplicându-se procesul tehnologic adecvat, ce cuprinde un ansamblu de faze şi operaţii în urma cărora materiile ...
  • SOLONARI, Rodica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Scopul tezei de master este studiul proceselor tehnologice și ameliorarea calității salamurilor fiert-afumate. Obiectivele propuse spre analiză sunt: 1. Analiza caracteristicilor materiilor prime și a compoziției chimice ...
  • MAIMESCU, Dumitru (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    În teza elaborată, s-a studiat păstrarea legumelor: roșii, castraveți, ardei dulci și vinete. S-a analizat materia primă din punct de vedere biologic, chimic și nutritiv, s-a studiat mai aprofundat modificările care se ...
  • GHEORGHIAN, Robert (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Teza de master este structurată în modul următor: introducere; aprecieri curente privind formarea calităţii iaurtului concentrat; analiza iaurtului concentrat; tehnologia de producere a iaurtului concentrat; implementarea ...
  • LОРОTENСО, Nаtаliа (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Teza de master se focusează peproblema actuală în domeniul vizat– dezvoltarea sectorului apicol autohton, aplicarea legislației în vigoare și asigurareacalității operațiilor în procesele tehnologice de fabricare a mierii ...
  • FILIPPOV, Octavian (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Teza este structurată în 3 compartimente de baza. Fiind expusa pe 74 pagini, include: introducere, compartimente, concluzii, lista bibliografica si anexe. I-ul compartiment reprezintă studiul literaturii despre noțiunea ...
  • MȊNZARARI, Carolina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Scopul tezei de master este elaborarea tehnologiei de fabricare a zefirului de origine vegetală. Obiectivele lucrării: obṭinerea zefirului vegetal, alegerea materiilor prime adaptate noului produs, studierea tehnologiei ...
  • BOGATAIA, Cornelia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Problematica studiului reflectă principalii indici de calitate ai laptelui, ceea ce reprezeintă valoarea alimentară sau nutritivă necesară în alimentaţia modernă a populaţiei şi devine cu atît mai mare, cu cît sunt respectate ...
  • CEBAN, Sava (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    În teza de master s-a studiat tehnologia de fabricare a salamului crud-uscat conform tehnologii tradiționale și moderne.
  • PLĂCINTĂ, Andriana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Obiectivele lucrării sânt: 1. Calitatea actuală a mierii din RM și EU, corespunderea calității; 2. Piața de desfacerea a mierii din RM; 3. Impedimente în export al mierii; 4. Asigurarea calității și inofensivității mierii ...
  • CEABAN, Dmitrii (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Scopul lucrării este analiza modificărilor caracteristicilor de calitate în timpul depozitării materiilor prime la o temperatură de -18 °C pentru perioade de 3, 6 și 9 săptămâni. Sarcina a fost de a investiga modificările ...
  • BUCARCIUC, Dorina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Scopul tezei: studiul analizei comparative a grâului din specia Triticum Spelta şi a produselor rezultate la măcinare, precum şi elaborarea unui produs finit de panificaţie ce are la bază doar ingrediente naturale.
  • JUPEŢCHI, Cristina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Teza de master este structurată în modul următor: introducere; aprecieri curente privind formarea calităţii brânzei în saramură; metode de apreciere a calităţii brânzei în saramură; studiul de piaţă pentru brânza în saramură; ...
  • MERIACRI, Cristina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Teza de master este structurată în modul următor: introducere; aprecieri curente privind formarea calităţii brânzei Mozzarella; metode de apreciere a calităţii brânze Mozzarella; studiul de piaţă pentru brânza Mozzarella; ...
  • GRIGOROV, Dan (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Teza de master este structurată în modul următor: introducere, considerații generale privind calitatea și inovațiile în producerea cașcavalului; metode de apreciere a calității cașcavalului; studiul de piață privind pentru ...
  • ŢURCANU, Dorina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Îngheţata este unul dintre cele mai căutate produse în sezonul cald, iar piaţa de producere și desfacere în Republica Moldova a acestui delicios desert este în permanentă dezvoltare şi creştere. Una din direcțiile prioritare ...
  • SAVCENCO, Alexandra (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Целью мастерантской работы на тему «Исследование экстракции натурального красителя из растения Safflower» является экстракция пигментов из лепестков растения Сафлора в различных средах, способы выделения пигментов из ...
  • CONSTANTINOVA, Olga (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Целью данной работы является изучение процесса микрокапсулирования водорастворимых биологически активных веществ (БАВ). Для достижения поставленной цели необходимо решить следующие задачи: 1. Выбор эффективного ...
  • ROTARU, Anastasia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Drojdia de panificaţie este la ora actuală cel mai folosit microorganism în industria alimentară. Scopul principal al adăugării drojdiilor este afânarea aluatului pentru obţinerea unor produse poroase, cu volum mare. Pentru ...

Search DSpace


Browse

My Account