Browsing Teze de master by Title

Sort by: Order: Results:

  • GORE, Victoria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Consumatorii de astăzi își doresc alimente sănătoase care oferă fitonutrienți pentru a promova sănătatea și bunăstarea fără a sacrifica gustul, textura sau comoditatea. Consumul de fructe și legume face parte din menținerea ...
  • TIMUȘ, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    În cadrul tezei de master cu titlul ,, Tehnologia de fabricare a unui produs de panificație achlorid” au fost cercetat consumul de sare în lume și în Republica Moldova, consecințele consumului excesiv de sare, principalele ...
  • LOZOVAN, Daniela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Основной целью дипломной работы является разработка технологии мучного кондитерского изделия с функциональными свойствами с использованием порошка кожицы винограда. В введении обоснована актуальность, сформулированы цели ...
  • ROTARI, Iana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În lucrarea dată a fost elaborată tehnologia de obţinere a emulsiilor de tip maioneză pe bază de amestec de ulei de floarea soarelui şi ulei din semințe de struguri. Astfel s-au obţinut emulsii cu 50% grăsime, cu diferite ...
  • RUSEVA, Olga (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Данная работа направлена на теоретическое и практическое исследование повышения биологической ценности десертного продукта, за счет добавления в рецептуру порошка из кожицы красного винограда.
  • BEM, Margarita (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Целью данного научного исследования стала разработка желейных конфет функционального назначения, с пониженной энергетической ценностью, содержащих в своём составе винный уксус и другие специфичные для РМ продукты.
  • COȚIUBCA, Liudmila (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Lucrarea în cauză reprezintă o cercetare asupra tehnologiei de fabricare a iaurtului congelat cu aprecierea ulterioară a calității acestui produs și determinarea termenului de valabilitate. Teza este structurată în 56 ...
  • ADAM, Olga (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Brȋnzeturile reprezintǎ unele din cele mai valoroase produse alimentare, datoritǎ unor procedee tehnologice se obține o concentrație a celor mai importanți compuṣi ai laptelui: grǎșimea ṣi proteinele, care ulterior vor fi ...
  • NOROC, Alexandra (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Teza de master conţine 3 capitole. În capitolul I sunt reflectate noţiuni generale despre gutui şi posibilităţi de utilizare a acestuia în sosuri, descrierea generală a gutuiului, utilizarea gutuiului în medicină şi în ...
  • BUZIN, Linda (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    În lucrarea de față au fost analizate tendințele moderne existente pe piața serviciilor de restaurație care sunt aplicate nemijlocit în unitățile de alimentație publică din mun. Chișinău.
  • NISTREANOVA, Iana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Teza este prezentată în formă de manuscris. Lucrarea conține 89 pagini, 34 tabele,19 figuri. În primul capitol al acestei lucrări s-a făcut studiul bibliografic a posibilității introducerii amidonului din cartofi în ...
  • OSTAP, Varvara (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Teza de licență conține 97 pagini , și anume: Introducerea, 4 capitole, concluzii, bibliografie Lucrare mai are în componența sa 14 figuri, 29 tabele, și 6 anexe. Pentru efectuarea tezei au fost studiate 67 bibliografii. Pentru ...
  • FIODOR, Ion (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Produs de bază, cu o excelentă valoare alimentară pentru orice consumator uman, oul este dintotdeauna, unul dintre alimentele de origine animală cu cea mai mare frecvenţă de utilizare. Compoziţia sa deosebit de stabilă şi ...
  • SURCHICEANU, Olga (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    În primul capitol al acestei lucrări am făcut studiul bibliografic a posibilităţii întroducerii grîului germinat în produse de patiserie, am analizat valoarea nutritivă a grîului germinat şi am studiat posibilitatea ...
  • CEMORTAN, Ruxanda (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Scopul tezei de masterat: investigarea funcționalității concentratelor de proteine din lapte în vederea ameliorării calității reologice și nutriționale ale înghețatei și deserturilor congelate. Problematica studiului: ...
  • GUŢU, Elena (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    În urma efectuării tezei de master al studiat și analizat sistemul de management HACCP în condiţii de restaurant. Calitatea şi siguranţă alimentelor se bazează pe eforturile tuturor celor implicaţi în lanţul complex care ...
  • DUNAS, Maxim (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Prezenta lucrare are drept scop analiza calității nutritive și biologice a cărnii și produselor din carne de prepeliță cu elaborarea unei tehnologii de obținere a unui produs din carne nou – prepeliță afumată, cu o calitate ...
  • VORONIUC, Doina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Scopul lucrării: elaborarea metodelor de valorificare a acizilor carboxilici alimentari din fructele necoapte.
  • OLARU, Alina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Scopul cercetării constă în valorificarea si identificarea compușilor biologic activi din diferite tipuri de aloe , analiza influentei metodelor de prelucrare asupra conservării compușilor biologic activi din aloe, creșterea ...
  • MAȘCAUȚAN, Zina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    În cadrul tezei de master a fost cercetată oportunitatea utilizării usturoiului negru fermentat în calitate de ingredient în industria alimentară în scopul obținerii ciocolatei funcționale cu adaos de usturoi negru (fără ...

Search DSpace


Browse

My Account