Browsing Teze de master by Title

Sort by: Order: Results:

  • GUŢUL, Alexandru (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Legumele şi fructele au reprezentat în toată istoria umanităţii elemente de bază în alimentaţie, datorită conţinutului în proteine, lipide şi glucide, în minerale precum potasiul, sodiul sau magneziul etc., consumul acestora ...
  • CALMÎȘ, Vasile (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Această lucrare conține o cercetare științifică în domeniul producerii ecologice a alimentelor de panificație. Scopul ei fiind de a determina nivelul de producere în Republica Moldova a produselor ecologice de panificație ...
  • TURTURICA, Diana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Extractul lipidic de ceai verde este cel mai activ antioxidant în cadrul compoziției lipidice extract de ceai verde – ulei de nuci – caroten. Pentru a studia mai detaliat acest lucru, este necesară efectuarea experimentelor, ...
  • JURJU, Inga (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Cercetarea dată a avut ca scop studiul proprietăților funcționale a șrotului de nuci tratat la diferite temperaturi. Pentru aceasta șrotul obținut în condiții de laborator prin presare la rece a fost tratat la 40, 50 și ...
  • DOGA (TANASIEVA), Cristina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Cercetările aferente tezei au fost desfăşurate cu scopul de a studia stabilitatea vinului materie primă din diferite tipuri de soiuri de poamă: Cabernet Sauvignon, Saperavi, Chardonnay Sauvignon, Feteasca Neagră, Merlot. ...
  • RADU, Oxana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Scopul tezei de master constă în obținerea compoziției stabile a uleiului de nucă prin fortificarea acestuia cu antioxidanți și îmbunătățirea proprietăților sale antioxidative. Obiectivele lucrării prevăd studiul prealabil ...
  • MOLEA, Renat (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Ramura semifabricatelor preia avînt cu zi ce trece și are ca scop schimbarea gîndirii clasice a consumătorului și deplasarea pe o treaptă cu salamurile care predomină pe arena produselor din carne. Soluționarea problemei ...
  • PETCA, Adriana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Lucrarea dată reprezintă rezultatele proprii obținute la cercetarea tehnicilor și metodelor de recoltare și postrecoltare a cătinei albe.
  • VLAS, Vladimir (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Cvasul este o băutură produsă din ingrediente naturale, care are o cerere tot mai sporită pe piaţa locală, deaceea în baza studiului s-au luat ca repere calitatea produsului finit, a materiilor prime recepţionate, tehnologia ...
  • FUIOR, Adelina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Teza dată reprezintă un studiu experimental al indicatorilor fizico-chimici a nucilor soiului Cogîlniceanu cultivate în Republica Moldova, recolta anului 2014. Din lotul examinat s-au selectat 20 kg de nuci ce au reprezentat ...
  • GORE, Victoria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Consumatorii de astăzi își doresc alimente sănătoase care oferă fitonutrienți pentru a promova sănătatea și bunăstarea fără a sacrifica gustul, textura sau comoditatea. Consumul de fructe și legume face parte din menținerea ...
  • TIMUȘ, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    În cadrul tezei de master cu titlul ,, Tehnologia de fabricare a unui produs de panificație achlorid” au fost cercetat consumul de sare în lume și în Republica Moldova, consecințele consumului excesiv de sare, principalele ...
  • LOZOVAN, Daniela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Основной целью дипломной работы является разработка технологии мучного кондитерского изделия с функциональными свойствами с использованием порошка кожицы винограда. В введении обоснована актуальность, сформулированы цели ...
  • ROTARI, Iana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În lucrarea dată a fost elaborată tehnologia de obţinere a emulsiilor de tip maioneză pe bază de amestec de ulei de floarea soarelui şi ulei din semințe de struguri. Astfel s-au obţinut emulsii cu 50% grăsime, cu diferite ...
  • RUSEVA, Olga (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Данная работа направлена на теоретическое и практическое исследование повышения биологической ценности десертного продукта, за счет добавления в рецептуру порошка из кожицы красного винограда.
  • BEM, Margarita (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Целью данного научного исследования стала разработка желейных конфет функционального назначения, с пониженной энергетической ценностью, содержащих в своём составе винный уксус и другие специфичные для РМ продукты.
  • COȚIUBCA, Liudmila (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Lucrarea în cauză reprezintă o cercetare asupra tehnologiei de fabricare a iaurtului congelat cu aprecierea ulterioară a calității acestui produs și determinarea termenului de valabilitate. Teza este structurată în 56 ...
  • ADAM, Olga (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Brȋnzeturile reprezintǎ unele din cele mai valoroase produse alimentare, datoritǎ unor procedee tehnologice se obține o concentrație a celor mai importanți compuṣi ai laptelui: grǎșimea ṣi proteinele, care ulterior vor fi ...
  • NOROC, Alexandra (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Teza de master conţine 3 capitole. În capitolul I sunt reflectate noţiuni generale despre gutui şi posibilităţi de utilizare a acestuia în sosuri, descrierea generală a gutuiului, utilizarea gutuiului în medicină şi în ...
  • BUZIN, Linda (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    În lucrarea de față au fost analizate tendințele moderne existente pe piața serviciilor de restaurație care sunt aplicate nemijlocit în unitățile de alimentație publică din mun. Chișinău.

Search DSpace


Browse

My Account