Browsing Teze de master by Title

Sort by: Order: Results:

  • CÎȘLEANU, Ana-Maria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Scopul lucrării: cercetarea modificărilor caracteristicilor senzoriale ale cărnii de bovină maturată prin uscare în funcție de perioada de maturare. Obiectivele lucrării: caracteristica aspectelor nutriționale a cărnii ...
  • POPA, Ivan (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Scopul principal: Formularea principiilor de utilizare a aditivilor alimentari pentru ameliorarea valorii nutritive și calității senzoriale și asigurarea valabilității salamului fiert „Doktorskaia” și brînză topită „Slivocinîi”.
  • REBEJA, Nadejda (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Scopul tezei: analiza activității întreprinderii de catering spitalicesc în cadrul instituției internaționale Medpark și propunerea anumitor optimizări, pentru îmbunătățirea serviciilor prestate de către I.C.S. Sbora Service ...
  • LOZAN, Andrei (Universitatea Tehnica a Moldovei, 2017)
    Teza de mater conține 6 capitole ce abordează aprofundat studiul de cercetare a sucurilor. Sucurile de mere conţin apă (88- 92%) și substanțe cu valoare nutritivă și dietetică, în cea mai mare parte glucide, vitamine, ...
  • MARCU, Oxana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Scopul tezei de master „Optimizarea tehnologiei de obținerea oțetului de vin” constă în obținerea oțetului de vin prin fermentarea acetică naturală cu ajutorul diferitor materiale de substrat. Unul din obiectivele lucrării ...
  • OLOIERU, Cristina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    În prezenta lucrare se pune accent pe introducerea noilor tehnologii pentru a reduce perderi și a imbunătăți produsul finit. În capitolul I sunt aduse la cunoștință date generale despre materiile prime și au fost propuse ...
  • BACALIUC, Oxana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Scopul lucrării: realizarea cercetărilor privind adăugarea materie primă de origine vegetală tehnologiilor de fabricare a pateurilor din materie primă animală prin îmbogățirea valorii nutritive și a proprietăților ...
  • CHILARU, Angela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    În Republicii Moldova, la fel ca în toate țările Uniunii Europene, siguranța alimentară a fost o preocupare constantă. Principiile care reglementează normele de igienă, bunele practici de lucru, regulile privind ...
  • DODON, Jana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Lucrarea în cauză a fost realizată cu scopul de a aprecia atitudinea persoanelor băștinașe ale Republicii Moldova față de propria sănătate și felul în care ei pun accent pe industria alimentară și produsele ce se gasesc ...
  • BRAȘOVEANU, Olga (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Siguranța alimentară este unul dintre cei mai importnați, care concură la sănătatea populației, la reducerea îmbolnăvirilor, și la îmbunîtîțirea calității vieții din tara noastra.Aceasta este tot mai greu de realizat în ...
  • VOLOC, Doina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Lucrarea dată a avut ca scop: perfectarea tehnologică de fabricare a pâinii „De Casă”. Pentru analiză a fost luate o probă de pâine cu componentele rețetei: făină de grâu de calitate superioară, apă, sare, drojdie comprimată, ...
  • GRIGORUŢA, Ana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Scopul tezei de master este perfectarea tehnologiei de fabicare a pîinei de secară și ca obiective au fost propuse studierea proprietăților tehnologice ale materiilor prime destinate fabricării pîine de secara, analiza ...
  • ŞAITAN, Olesea (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Целью работы является изучение производства мороженого и выявление ошибок, влияющих на качество мороженого и методы их устранения с целью повышения качества финального продукта.
  • BOLGARI, Daniela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Una din problemele majore ale industriei vinicole a Republicii Moldova, căreia actualmente i se acordă o atenţie deosebită, o constituie utilizarea produselor viti-vinicole secundare şi a deşeurilor. În acest sens, ...
  • PUMNEA, Corina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Tоrturilе sunt сеlе mаi utilizаtе асаsă și lа соfеtării реntru divеrsе еvеnimеntе. Ele аu vаlоаrе nutritivă соmрlеxă, întruсât, în соmроnеnțа lоr , sunt сuрrinsе minimum раtru sеmiрrераrаtе din gruре difеritе: lаturi sаu ...
  • MORARI, Ionela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Scopul şi obiectivele lucrării: indentificarea principiilor moderne de promovare și vînzare a produselor viti-vinicole Problema prevăzută în teză: Revederea potențialului promovării turismului in Republica Moldova fiind ...
  • TROCIN, Doinița (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Alimentele sunt substanţe comestibile necesare organismului pentru întreţinerea şi formarea ţesuturilor şi pentru aportul de energie ce-l aduc. Unele alimente sunt valoroase mai ales prin conţinutul lor mare în hidraţi de ...
  • BUDNEA, Argentina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Teza constă în analiza produselor de panificație funcționale cu adaos de pastă de dovleac si cu adaos de făină de măcieș. Sarcinile si scopul acestui proiect de licență au determinat o structură, care include 3 capitole ...
  • GORIC, Maria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Целью работы является разработка научных и технологических основ для получения качественных кондитерских изделий (маффинов) с функциональными добавками на основе овса и мёда.
  • PATERIUC, Victoria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Scopul tezei: determinarea metodelor de acoperire a nucilor cu compoziții comestibile biopolimerice, cu protecția lipidelor din nuci. Studierea procesului de extracție a coloranților și a substanțelor fenolice din peliculă. ...

Search DSpace


Browse

My Account