Browsing Teze de master by Title

Sort by: Order: Results:

  • CALMÎȘ, Vasile (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Această lucrare conține o cercetare științifică în domeniul producerii ecologice a alimentelor de panificație. Scopul ei fiind de a determina nivelul de producere în Republica Moldova a produselor ecologice de panificație ...
  • TURTURICA, Diana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Extractul lipidic de ceai verde este cel mai activ antioxidant în cadrul compoziției lipidice extract de ceai verde – ulei de nuci – caroten. Pentru a studia mai detaliat acest lucru, este necesară efectuarea experimentelor, ...
  • JURJU, Inga (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Cercetarea dată a avut ca scop studiul proprietăților funcționale a șrotului de nuci tratat la diferite temperaturi. Pentru aceasta șrotul obținut în condiții de laborator prin presare la rece a fost tratat la 40, 50 și ...
  • DOGA (TANASIEVA), Cristina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Cercetările aferente tezei au fost desfăşurate cu scopul de a studia stabilitatea vinului materie primă din diferite tipuri de soiuri de poamă: Cabernet Sauvignon, Saperavi, Chardonnay Sauvignon, Feteasca Neagră, Merlot. ...
  • RADU, Oxana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Scopul tezei de master constă în obținerea compoziției stabile a uleiului de nucă prin fortificarea acestuia cu antioxidanți și îmbunătățirea proprietăților sale antioxidative. Obiectivele lucrării prevăd studiul prealabil ...
  • MOLEA, Renat (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Ramura semifabricatelor preia avînt cu zi ce trece și are ca scop schimbarea gîndirii clasice a consumătorului și deplasarea pe o treaptă cu salamurile care predomină pe arena produselor din carne. Soluționarea problemei ...
  • PETCA, Adriana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Lucrarea dată reprezintă rezultatele proprii obținute la cercetarea tehnicilor și metodelor de recoltare și postrecoltare a cătinei albe.
  • VLAS, Vladimir (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Cvasul este o băutură produsă din ingrediente naturale, care are o cerere tot mai sporită pe piaţa locală, deaceea în baza studiului s-au luat ca repere calitatea produsului finit, a materiilor prime recepţionate, tehnologia ...
  • FUIOR, Adelina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Teza dată reprezintă un studiu experimental al indicatorilor fizico-chimici a nucilor soiului Cogîlniceanu cultivate în Republica Moldova, recolta anului 2014. Din lotul examinat s-au selectat 20 kg de nuci ce au reprezentat ...
  • GORE, Victoria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Consumatorii de astăzi își doresc alimente sănătoase care oferă fitonutrienți pentru a promova sănătatea și bunăstarea fără a sacrifica gustul, textura sau comoditatea. Consumul de fructe și legume face parte din menținerea ...
  • TIMUȘ, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    În cadrul tezei de master cu titlul ,, Tehnologia de fabricare a unui produs de panificație achlorid” au fost cercetat consumul de sare în lume și în Republica Moldova, consecințele consumului excesiv de sare, principalele ...
  • LOZOVAN, Daniela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Основной целью дипломной работы является разработка технологии мучного кондитерского изделия с функциональными свойствами с использованием порошка кожицы винограда. В введении обоснована актуальность, сформулированы цели ...
  • ROTARI, Iana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În lucrarea dată a fost elaborată tehnologia de obţinere a emulsiilor de tip maioneză pe bază de amestec de ulei de floarea soarelui şi ulei din semințe de struguri. Astfel s-au obţinut emulsii cu 50% grăsime, cu diferite ...
  • RUSEVA, Olga (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Данная работа направлена на теоретическое и практическое исследование повышения биологической ценности десертного продукта, за счет добавления в рецептуру порошка из кожицы красного винограда.
  • BEM, Margarita (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Целью данного научного исследования стала разработка желейных конфет функционального назначения, с пониженной энергетической ценностью, содержащих в своём составе винный уксус и другие специфичные для РМ продукты.
  • COȚIUBCA, Liudmila (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Lucrarea în cauză reprezintă o cercetare asupra tehnologiei de fabricare a iaurtului congelat cu aprecierea ulterioară a calității acestui produs și determinarea termenului de valabilitate. Teza este structurată în 56 ...
  • ADAM, Olga (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Brȋnzeturile reprezintǎ unele din cele mai valoroase produse alimentare, datoritǎ unor procedee tehnologice se obține o concentrație a celor mai importanți compuṣi ai laptelui: grǎșimea ṣi proteinele, care ulterior vor fi ...
  • NOROC, Alexandra (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Teza de master conţine 3 capitole. În capitolul I sunt reflectate noţiuni generale despre gutui şi posibilităţi de utilizare a acestuia în sosuri, descrierea generală a gutuiului, utilizarea gutuiului în medicină şi în ...
  • BUZIN, Linda (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    În lucrarea de față au fost analizate tendințele moderne existente pe piața serviciilor de restaurație care sunt aplicate nemijlocit în unitățile de alimentație publică din mun. Chișinău.
  • NISTREANOVA, Iana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Teza este prezentată în formă de manuscris. Lucrarea conține 89 pagini, 34 tabele,19 figuri. În primul capitol al acestei lucrări s-a făcut studiul bibliografic a posibilității introducerii amidonului din cartofi în ...

Search DSpace


Browse

My Account