IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Procedeu de obţinere a amestecului de grăsimi tartinabile pe bază de smântână dulce

Show simple item record

dc.contributor Universitatea Tehnică a Moldovei
dc.contributor.author RADU, Oxana
dc.contributor.author POPESCU, Liliana
dc.contributor.author TATAROV, Pavel
dc.contributor.author BAERLE, Alexei
dc.date.accessioned 2021-04-28T21:52:31Z
dc.date.available 2021-04-28T21:52:31Z
dc.date.issued 2018-09-30
dc.identifier.citation RADU, Oxana, POPESCU, Liliana, TATAROV, Pavel, BAERLE, Alexei. Procedeu de obţinere a amestecului de grăsimi tartinabile pe bază de smântână dulce. Brevet MD 1281, CIB A23D 9/02, A23D 9/04, A23C 13/12, A23C 13/14, A23L 33/00, A23L 33/115. Universitatea Tehnică a Moldovei. Nr. depozit: s 2017 0126. Data depozit: 2017.12.08. Data public.: 2018.09.30. In: BOPI. 2018, nr. 9. en_US
dc.identifier.other Nr. depozit: s 2017 0126
dc.identifier.uri http://www.db.agepi.md/Inventions/details/s%202017%200126
dc.identifier.uri http://81.180.74.21:8080/xmlui/handle/123456789/14625
dc.description.abstract Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a amestecului de grăsimi tartinabile pe bază de smântână dulce. Procedeul, conform invenţiei, include amestecarea grăsimii vegetale cu un conţinut de acizi graşi polinesaturaţi ω-3 şi ω6 de 75%, a laptelui degresat pasteurizat şi a emulgatorului la temperatura de 55...65°C, răcirea emulsiei obţinute şi a smântânii dulci pasteurizate până la temperatura de 3...7°C, amestecarea acestora cu maturarea ulterioară în decurs de 2...4 h, baterea amestecului până la formarea unor boabe cu textură de unt, după care boabele se spală şi se omogenizează. en_US
dc.description.abstract The invention relates to the food industry, namely to a process for producing a mixture of cream-based sandwich fats. The process, according to the invention, comprises mixing the vegetable fat with a content of fatty polyunsaturated acids ω-3 and ω-6 of 75%, skimmed pasteurized milk and an emulsifier at 55…65°C, cooling the resulting emulsion and pasteurized cream to 3…7°C, mixing them with subsequent maturing for 2…4 h, whipping the mixture to the formation of granules with butter texture, after which the granules are washed and homogenized. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova en_US
dc.rights Statut: Brevet valabil. Data expirării brevetului: 2023.12.08. en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject grăsimi tartinabile en_US
dc.subject amestec de grăsimi tartinabile en_US
dc.subject smântână dulce en_US
dc.subject sandwich fats en_US
dc.subject mixture of sandwich fats en_US
dc.subject sweet cream en_US
dc.subject brevete de invenție en_US
dc.subject invenții en_US
dc.subject.classification IPC: A23D 9/02 (2006.01) en_US
dc.subject.classification IPC: A23D 9/04 (2006.01)
dc.subject.classification IPC: A23C 13/12 (2006.01)
dc.subject.classification IPC: A23C 13/14 (2006.01)
dc.subject.classification IPC: A23L 33/00 (2016.01)
dc.subject.classification IPC: A23L 33/115 (2016.01)
dc.title Procedeu de obţinere a amestecului de grăsimi tartinabile pe bază de smântână dulce en_US
dc.type Patent en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Statut: Brevet valabil. Data expirării brevetului: 2023.12.08. Except where otherwise noted, this item's license is described as Statut: Brevet valabil. Data expirării brevetului: 2023.12.08.

Search DSpace


Browse

My Account