Browsing by Author "MACARI, Artur"

Sort by: Order: Results:

  • TĂRÎŢĂ, Vasile; MACARI, Artur; SCRIPCARI, Ion (Tehnica UTM, 2016)
    Valoarea comercial – alimentară şi tehnologică a nucilor se apreciază după caracteristicile fizice şi componentelor morfostructurale a nucilor, limitelor de variaţie ale acestora. S-au determinat limitele de variaţie ale ...
  • SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; MACARI, Artur; RUGINA, Dumitrița; RANGA, Floricuța (Galati University Press, 2021)
    The aim of this work was to establish the relationship of yellow compounds in new powder-form food pigment, obtained by our process [Patent MD-1453, BOPI 2020, 8, 59. Process for producing dyes from Safflower]. Powder-form ...
  • MARDAR, Maryna; ZNACHEK, Rafaela; MACARI, Artur (Tehnica UTM, 2019)
    The changes that occur with the organoleptic, physicochemical, and microbiological performance of new grain crispbreads based on spelt with the inclusion of enriching supplements in the process of storage. Types of packing, ...
  • POPESCU, Liliana; SORAN, Maria-Loredana; LUNG, Ildiko; OPRIŞ, Ocsana; KACSO, Irina; CIORÎŢĂ, Alexandra; GHENDOV-MOSANU, Aliona; MACARI, Artur; BARBAROȘ, Maria- Marcela; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    In this study, hydroethanolic extracts of three species of plants: basil (Ocimum basilicum), rosemary (Rosmarinus officinalis) and summer savory (Satureja hortensis) were encapsulated in sodium alginate using the drop ...
  • DIANU, Irina; MACARI, Artur; NETREBA, Natalia; BAERLE, Alexei; BOEȘTEAN, Olga; SANDU, Iuliana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    The sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.), is widely cultivated on the territory of the Republic of Moldova, is distinguished by a consistently high fruit yield and is of particular importance in the food industry. In ...
  • MACARI, Artur; RADU, Oxana; SUBOTIN, Iurie; BOEŞTEN, Olga (Technical University of Moldova, 2020)
    The content of nitrates in foods of plant origin permanently comes into notice of consumers, society. Nitrates in large quantities are harmful to the human body, especially children. The legislation of the Republic of ...
  • BOESTEAN, Olga; NETREBA, Natalia; MACARI, Artur (Romanian Inventors Forum, 2022)
    The invention relates to the food industry, in particular to a composition for the production of biscuits with high biological value. The result is the use of grape seed flour and / or flour from apricot kernels, obtained ...
  • BOESTEAN, Olga; NETREBA, Natalia; MACARI, Artur (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Rezultatul invenției constă în obținerea biscuiților сu utilizare făinii din semințe de struguri și/sau din miezul sâmburilor de caise, fiind o materie primă ieftina în cantități mici, cu proprietăți funcționale, având ...
  • BOEŞTEAN, Olga; NETREBA, Natalia; MACARI, Artur (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2022-02-28)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la o compoziţie pentru fabricarea biscuiţilor cu valoare biologică ridicată. Compoziţia, conform invenţiei, include, în părţi de masă: făină de grâu 1,0-2,5, faină din ...
  • CLIM, Dana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Semifabricatele din carne în fiecare an ocupă un loc din ce în ce mai puternic în rația alimentară a populației și se bucură de recunoașterea meritată a consumatorului. Aceste produse semifinite sunt de o valoare deosebită ...
  • BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; CUMPANICI, Andrei; MACARI, Artur; BULGARU, Viorica; POPESCU, Liliana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Prezenta lucrare este întocmită în baza recomandărilor didactico-metodice ale programelor tipice și este concepută pentru a acoperi programa analitică a disciplinei Controlul fizico-chimic al produselor alimentare. Scopul ...
  • BULGARU, Viorica; POPESCU, Liliana; BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; MACARI, Artur (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Indicaţiile metodice privind efectuarea lucrărilor de laborator la disciplina Controlul fizico-chimic al produselor alimentare este destinat studenţilor Facultăţii Tehnologia Alimentelor, programul de studiu 0721.2 Tehnologia ...
  • CHIHAI, Elena (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Scopul tezei este de a determina cum influentează falsificarea cărnii de pasăre asupra inofensivităţii produsului.
  • CRUCERESCU, Vladimir; ILI, Vasile; GUDIMA, Angela; MACARI, Artur (Tehnica UTM, 2012)
    În lucrare sunt prezentate caracteristicile culturilor starter care pot fi utilizate la fabricarea salamurilor fermentate (crud-afumate şi crud-zvîntate). Este precizată acţiunea acestor culturi asupra proprietăţilor ...
  • BAERLE, Alexei; SANDU, Iuliana; MACARI, Artur (Technical University of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    Rolul biologic al polizaharidelor formatoare de mucus din semințele de in este de a proteja endospermul uleios de cantități mici de apă, dar și de a reține și de a doza cantități mari de apă în timpul germinării. Arabinoxilanul ...
  • ŢURCAN, Ana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Obiectivele principale ale studiului au fost: valorificarea extractelor vegetale în fabricarea produselor din carne; determinarea acțiunii antimicrobiene in situ a extractelor de busuioc, cimbru și tahon prin infestarea ...
  • POPOVICI, Cristina; BOAGHI, Eugenia; DESEATNICOVA, Olga; MACARI, Artur (Tehnica UTM, 2012)
    The extractive efficiency of phenolic compounds from plant material is greatly depended on the solvent. In conventional processes polyphenols are extracted from vegetable material using different solvents in a temperature ...
  • POPESCU, Liliana (Asociaţia Tinerilor Cercetători din Moldova „PRO-Ştiinţa”, 2012)
    În lucrarea dată a fost studiat efectul procesului de germinare a boabelor de soriz asupra conținutului de taninuri.
  • BAERLE, Alexei; SANDU, Iuliana; MACARI, Artur (Technical University of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    The biological role of mucus-forming polysaccharides in flax seeds is to protect the oily endosperm from small amounts of water, but also to retain and to dose large amounts of water during germination. Arabinoxylan is ...
  • CUȘMENCO, Tatiana; MACARI, Artur; BULGARU, Viorica; NETREBA, Natalia; DIANU, Irina; SANDU, Iuliana (Technical University of Moldova, 2023)
    In recent times, yoghurt supplemented with fruits or berries has a higher antioxidant activity, the acid taste is mitigated, it has a richer nutritional value. Aronia (malic acid predominantes), raspberry and strawberry ...

Search DSpace

Browse

My Account