Show simple item record

dc.contributor.author VĂDĂNESCU, Natalia
dc.date.accessioned 2020-06-02T11:46:56Z
dc.date.available 2020-06-02T11:46:56Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.citation VĂDĂNESCU, Natalia. Fructele unabi – ingredient alimentar funcţional. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor = The Technical Scientific Conference of Undergraduate, Master and PhD Students, Universitatea Tehnică a Moldovei, 1-3 Aprilie, 2020. Chișinău, 2020, vol. 1, pp. 471-472. ISBN 978-9975-45-632-6. en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-632-6
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/8596
dc.description.abstract În prezent, în tenologia alimentelor o mare importanță se acordă utilizării produselor îmbogățite cu substanțe biologic active de origine vegetală. Un produs de perspectivă de origine vegetală cu aceste caracteristici constituie fructele unabi - arbore foios, ce crește în multe regiuni subtropicale de pe glob, inclusiv în Republica Moldova. Fructele unabi conțin zahăr, acizi organizi, tanină, subtanțe proteice, pectin, fier, iod și altele ceea ce determină posibilitatea utilizării în procucerea alimentelor cu valoare nutritivă ridicată. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Tehnica UTM en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject ziziphus en_US
dc.subject substanțe biologic active en_US
dc.title Fructele unabi – ingredient alimentar funcţional en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account