dc.contributor.author | ȚURCANU, Angela | |
dc.contributor.author | TURCULEȚ, Nadejda | |
dc.date.accessioned | 2020-06-02T09:43:26Z | |
dc.date.available | 2020-06-02T09:43:26Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.citation | ȚURCANU, Angela, TURCULEȚ, Nadejda. Influenţa adaosului de pudre de cătină albă asupraproprietaţilor reologice ale aluatului de făină de grâu cu gluten slab. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor = The Technical Scientific Conference of Undergraduate, Master and PhD Students, Universitatea Tehnică a Moldovei, 1-3 Aprilie, 2020. Chișinău, 2020, vol. 1, pp. 435-436. ISBN 978-9975-45-632-6. | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-632-6 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/8577 | |
dc.description.abstract | În lucrarea dată s-a cercetat influența concentratelor de pudră de cătină albă 1%, 2% și 3% asupra proprietăților reologice ale aluatului din făină de grâu cu gluten slab.S -a constatat ca prezența acizlori organici și fibrelor solubile din fructe de cătină a influențat pozitiv proprietățile reologice ale aluatului. La adiționarea pudrei cu concentrația de 3% presiunea maximă a crescut de 1,39 ori, extensibilitatea s-a mărit de 1,3 ori și indice de umflare de 1,1 ori. Făina de grâu cu gluten slab fortificată cu pudră de cătină poate fi recomandată pentru fabricația produselor făinoase. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Tehnica UTM | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | făină de grâu | en_US |
dc.subject | cătina albă | en_US |
dc.subject | gluten | en_US |
dc.subject | pudră de cătină albă | en_US |
dc.subject | aluat | en_US |
dc.title | Influenţa adaosului de pudre de cătină albă asupraproprietaţilor reologice ale aluatului de făină de grâu cu gluten slab | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: