IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Proprietățile funcționale ale făinii de năut (Cicer arietinum L)

Show simple item record

dc.contributor.author GUTIUM, O.
dc.contributor.author CIUMAC, J.
dc.contributor.author SIMINIUC, R.
dc.date.accessioned 2019-11-16T10:00:32Z
dc.date.available 2019-11-16T10:00:32Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation GUTIUM, O., CIUMAC, J., SIMINIUC, R. Proprietățile funcționale ale făinii de năut (Cicer arietinum L). In: Modern technologies, in the food industry–2016 (MTFI-2016): proc. of the intern. conf., 20-22 october, 2016. Chişinău, 2016, pp. 207-213. ISBN 978-9975-87-138-9. en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-87-138-9
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/6976
dc.description.abstract Au fost determinate proprietățile funcționale ale făinii de năut – capacitatea de absorbție a apei, a grăsimilor, de spumare și de emulsificare care sînt semnificativ influențate de prezența în mediul apos a cosolvaților (sarea de bucătărie, bicarbonat de sodiu, acid citric și zahăr) și corelează parțial cu capacitatea de absorbție a apei. Cele mai mici valori ale proprietăților funcționale au fost observate în mediul neutru sau puțin acid și la concentrații de sare peste 0,5%. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Tehnica UTM en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject făină de năut en_US
dc.subject capacitate de absorbție a apei en_US
dc.subject spumare en_US
dc.title Proprietățile funcționale ale făinii de năut (Cicer arietinum L) en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account