IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Autochthonous symbiotic cultures for goat's milk yogurt obtaining

Show simple item record

dc.contributor.author NICOLAESCU, M-M.
dc.contributor.author BUREŢ, E.
dc.contributor.author COEV, G.
dc.date.accessioned 2019-11-06T14:01:55Z
dc.date.available 2019-11-06T14:01:55Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier.citation NICOLAESCU, M-M., BUREŢ, E., COEV, G. Autochthonous symbiotic cultures for goat's milk yogurt obtaining. In: Modern technologies, in the food industry–2012: proc. of the intern. conf., November 1–3, 2012. Chişinău, 2012, vol. 2, pp. 267-271. ISBN 978-9975-80-645-6. en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-80-645-6
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/6252
dc.description.abstract În ultimii ani în Republica Moldova tot mai mulţi fermieri se preocupă cu creşterea caprelor. Avîndu-se în vedere valoarea biologică şi nutritivă înaltă a laptelui de capră, în Laboratorul de Biotehnologii alimentare IŞPHTA se efectuiază cercetări privind elaborarea tehnologiilor de utilizare a laptelui de capră la fabricarea iaurtului. În cadrul cercetăriilor, pentru obţinerea iaurtului din lapte de capră, a fost elaborată o combinaţie de tulpini autohtone de bacterii lactice termofile Lactobacillus bulgaricus şi Streptococcus thermophilus cu proprietăţi biotehnologice valoroase din Colecţia Ramurală a IŞPHTA. Combinaţia prezintă o cultură simbiotică stabilă, cu activitate acidifiantă medie, unite în raport 1:1. Datele obţinute ne demonstrează că cultura simbiotică elaborată, compusă din tulpini autohtone de bacterii lactice termofile, poate fi utilizată cu succes la fabricarea iaurtului din lapte de capră. en_US
dc.language.iso en en_US
dc.publisher Tehnica UTM en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject simbiotic culture en_US
dc.subject starter bacteria en_US
dc.subject yougurt en_US
dc.subject sheep milk en_US
dc.title Autochthonous symbiotic cultures for goat's milk yogurt obtaining en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account