IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Analiza comparativă a calităţii perelor şi piersicelor uscate prin metoda de convecţie

Show simple item record

dc.contributor.author BARAN, Anastasia
dc.contributor.author ŞTIRBU, Mihaela
dc.contributor.author MELENCIUC, Mihai
dc.contributor.author VIŞANU, Vitalie
dc.contributor.author RUBŢOV, Silvia
dc.date.accessioned 2019-02-21T10:04:47Z
dc.date.available 2019-02-21T10:04:47Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.citation BARAN, Anastasia , ŞTIRBU, Mihaela , MELENCIUC, Mihai, VIŞANU, Vitalie, RUBŢOV, Silvia. Analiza comparativă a calităţii perelor şi piersicelor uscate prin metoda de convecţie. [Resursă electronică]. In: Conferința Tehnico-Științifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor și Studenților, Universitatea Tehnică a Moldovei, 16-18 noiembrie, 2017. Chișinău, 2018, vol. 2, pp. 3-5. ISBN 978-9975-45-543-5. ISBN 978-9975-45-545-9 (Vol.2). en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-543-5
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/469
dc.description Resursă electronică en_US
dc.description.abstract Importanţa fructelor asupra organismului, poate fi estimată prin aportul lor de vitamine şi surse nutritive. Fructele sunt principalul furnizor de vitamine în organism. Păstrarea acestora în stare proaspătă este un proces foarte specific. Astfel păstrarea fructelor în stare conservată a devenit o prerogativă în Industria Alimentară.Uscarea este una din metodele de conservare. Calitatea fructelor uscate este determinată de siguranţa lor şi indicii organoleptici. Siguranţa este determinată de inocuitatea produselor, valoarea lor energetică şi valoarea nutritivă precum şi de biodisponibilitatea acestora. Indicii organoleptici sunt factori decesivi în preferinţele consumatorilor. Calitatea fructelor uscate depinde de metoda şi regimul termic de uscare. În R.Moldova se utilizează uscarea prin convecţie, prin conducţie, cu gaz etc. În lucrarea dată sa analizat calitatea fructelor uscate prin metoda uscării convective. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Tehnica UTM en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject calitatea en_US
dc.subject siguranţa en_US
dc.subject pere en_US
dc.subject piersici en_US
dc.subject uscare en_US
dc.subject regim en_US
dc.subject păstrare en_US
dc.title Analiza comparativă a calităţii perelor şi piersicelor uscate prin metoda de convecţie en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account