IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Articole ► Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor şi studenţilor (2010-2017) by Subject "ulei de nuci"

Browsing Articole ► Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor şi studenţilor (2010-2017) by Subject "ulei de nuci"

Sort by: Order: Results:

  • SANDULACHI, Luiza; ROLINSCHI, Nadejda; IVANCIUC, Adela (Tehnica UTM, 2012)
    Indicele de refracţie este un indicator vizat în Reglementării tehnice”Uleiuri vegetale comestibile” pentru aprecierea calităţii uleiurilor. În această lucrare sunt prezentate rezultatele vizavi de acest indicator în uleiul ...
  • SANDULACHI, Luiza; KULCIŢKAIA, Natalia; BOAGHI, Eugenia (Tehnica UTM, 2016)
    Pe parcursul depozitării în uleiul de nuci se petrec diferite modificări fizico chimice şi biochimice ce conduc la degradarea uleiului. Acest articol prezintă un studiu de caz în aprecierea modificărilor ce au loc în uleiul ...
  • SILIVESTRU, Eugenia; SANDULACHI, Luiza; GURJUI, Anna (Tehnica UTM, 2016)
    Uleiul de nuci este foarte bogat în substanțe nutritive valoroase pentru sanătatea omului, din aceste considerente el este recomandat pentru a fi utilizat în alimentație. Conținutul ridicat de acizi grași ai uleiului de ...
  • SANDULACHI, Luiza; NEMCIUC, Maria (Tehnica UTM, 2012)
    Nucul (Juglans regia L.) este o plantă de o valoare semnificativă. Miezul de nucă este bogat în lipide constituind 51% sunt foarte energetice (525 kcal/100g). De asemenea, în nuci se conţin 11% de protide şi 5% de glucide. ...
  • RADU, Oxana; BAERLE, Alexei; MIJA, Nina; ROȘCA, Ilie (Tehnica UTM, 2015)
    Acizii grași nesaturați au un rol important în reglarea metabolismului celular al organismului uman. Uleiul de nucă, spre deosebire de celelalte uleiuri vegetale autohtone conţine în cantități optimale acizii ω-3, ω-6 şi ...

Search DSpace


Browse

My Account