IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Articole ► Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor şi studenţilor (2010-2017) by Author "SIMINIUC, Rodica"

Browsing Articole ► Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor şi studenţilor (2010-2017) by Author "SIMINIUC, Rodica"

Sort by: Order: Results:

  • SIMINIUC, Rodica (Tehnica UTM, 2014)
    În lucrare sunt relatate rezultatele experimentale ale analizei granulometrice a făinii de soriz: dimensiunile minime și maxime ale particulelor materialului, distribuţia după dimensiuni a măcinişului care iese de la valţul ...
  • GORBATIUC, Tatiana; CALCATINIUC, Alexandru; SIMINIUC, Rodica (Tehnica UTM, 2017)
    Cercetările au vizat 6 compoziții de aluat aglutenic de panificație din făină de soriz (Sorghum Oryzoiudum) cu adaos de tărâțe de psyllium (Plantago ovata) în concentrație de la 2% la 8 %. Au fost determinați parametrii ...
  • GUTIUM, Olga; CIUMAC, Jorj; SIMINIUC, Rodica (Tehnica UTM, 2017)
    A fost studiat impactul tratamentelor hidrotermice asupra texturii boabele de năut. S-a constatat că tratamentele hidrotermice în apă distilată, soluții de săruri, acizi alimentari, zaharuri duc la înmuierea texturii, ...
  • BULGARU, Viorica; COŞCIUG, Lidia; SIMINIUC, Rodica; VENIERU, Alina (Tehnica UTM, 2012)
    Amidonul ocupă un loc aparte între hidraţii de carbon după caracteristicile chimice, fizice şi calitate nutriţională. Reeşind din raportul amiloză / amilopectină amidonul influenţează nemijlocit structura şi calitatea ...
  • SIMINIUC, Rodica; CHIRSANOVA, Aurica; CIUMC, Jorj; REȘITCA, Vladislav (Tehnica UTM, 2018)
    L’état nutritionnel de la population moldave demeure un problème majeur de santé publique et socio-économique. Des pratiques alimentaires inadaptées en sont souvent à l’origine, notamment dues a la méconnaissance des ...
  • SIMINIUC, Rodica (Tehnica UTM, 2011)
    În prezent este tot mai recunoscut faptul că alimentele din cereale integrale pot aduce o contribuţie importantă pentru sănătatea noastră Cercetările arată în mod constant că un consum regulat de alimente din cereale ...

Search DSpace


Browse

My Account