The need of manufacturers to efficiently control the production processes prompts the development of online and at line methods for quality control. Product quality cannot be sufficiently controlled only by recipes because ...
Sichere Futtermittel sind die Voraussetzung für gesundheitlich unbedenkliche Lebensmittel, dies hat nicht zuletzt die Dioxin-Krise im Winter 2011 eindrucksvoll bewiesen.
S-au cercetat aspecte teoretice şi practice ale rolului fiziologic a fosforului, conţinut în produse alimentare, apreciat potenţialul produselor autohtone în fosfor
Lucrarea este dedicată procesului de extragere şi utilizare a lizozimei din albuş de ou – proteină cu proprietăţi antibiotice. La extragere se folosesc soluţii de sare şi acizi cu diferite concentraţii pentru a asigura ...
Acizii grași nesaturați au un rol important în reglarea metabolismului celular al organismului uman. Uleiul de nucă, spre deosebire de celelalte uleiuri vegetale autohtone conţine în cantități optimale acizii ω-3, ω-6 şi ...
Surse alimentare bogate în fier sunt ficatul de animale şi de pasăre, gălbenuşul de ou. În lucrare s-au cercetat aspecte teoretice şi practice ale rolului fiziologic al fierului, a fost estimată cantitatea de fier în produse ...
Obiectivul acestei cercetări a fost determinarea indicilor fizico-chimici și microbiologici ai
preparatelor finite de carne coaptă și congelată destinate serviciilor de catering în scopul asigurării inocuității acestora ...
Testarea produselor alimentare în condiţii de laborator este posibilă doar la aplicarea unor metode veridice. Selectarea şi ajustarea metodelor de estimare a prospeţimii ouălor ar fi o soluţie actuală.
Colesterolul este un component asocioat grăsimilor cu multiple funcţii fiziologice. În gălbenuş de ou se conţine în cantităţi semnificative, până la 300 mg/ou. Gălbenuşul de ou este o emulsie fină, deaceea determinarea ...
Interesul sporit faţă de ingredienţii naturali a direcţionat fluxul cercetărilor spre metodele de extragere şi de standardizare a preparatelor de lecitină. De asemenea, cunoaşterea cantităţii de lecitină în gălbenuşul de ...