IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Articole ► Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor şi studenţilor (2010-2017) by Author "CHIRSANOVA, Aurica"

Browsing Articole ► Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor şi studenţilor (2010-2017) by Author "CHIRSANOVA, Aurica"

Sort by: Order: Results:

  • BOIȘTEAN, Alina; CHIRSANOVA, Aurica; ȚARELEA, Alina (Tehnica UTM, 2015)
    Acest articol înclude analize și rezultate privind rolul cojii lemnoase de nucă asupra stabilității microbiologice și calității miezului de nuci. După recoltare, pe suprafața nucilor se găsește o microbiotă relativă ...
  • BOIŞTEAN, Alina; CHIRSANOVA, Aurica (Tehnica UTM, 2018)
    Obiectivul acestei cercetări este studierea impactului acoperirii cu peliculele alimentare asupra calității miezului de nucă. Aceasta constă în dezvoltarea unei soluții de formare a peliculei și analizarea impactului ...
  • GÎNCU, Ecaterina; CHIRSANOVA, Aurica; POPA, Irina; CALCATINIUC, Dumitru (Tehnica UTM, 2017)
    Alimentation is one of the most important factors to protect and promote health. Diabetes is a chronic disease characterized by insufficient secretion and deliver of insulin by tissues. Analysis of scientific literature ...
  • MICLEUŞANU, Sanda; CROGUENNEC, Thomas; CHIRSANOVA, Aurica (Tehnica UTM, 2018)
    Pour émulsifier, c’est-à-dire rendre stable cinétiquement deux phases non miscibles, les industriels de l’agroalimentaire utilisent la technique qui consiste à émulsifier une phase dans l’autre en couplant une agitation ...
  • SIMINIUC, Rodica; CHIRSANOVA, Aurica; CIUMC, Jorj; REȘITCA, Vladislav (Tehnica UTM, 2018)
    L’état nutritionnel de la population moldave demeure un problème majeur de santé publique et socio-économique. Des pratiques alimentaires inadaptées en sont souvent à l’origine, notamment dues a la méconnaissance des ...

Search DSpace


Browse

My Account