IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Articole ► Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor şi studenţilor (2010-2017) by Title

Browsing Articole ► Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor şi studenţilor (2010-2017) by Title

Sort by: Order: Results:

  • STURZA, Andrei (Tehnica UTM, 2011)
    L’objectif du présent travail est l’étude de l’extraction des tanins provenant des pépins de raisin pour trouver les paramètres optimaux de l’extraction. On a étudié la dépendance entre la masse des tanins extraits et les ...
  • SANDULACHI, Luiza; ROLINSCHI, Nadejda; IVANCIUC, Adela (Tehnica UTM, 2012)
    Indicele de refracţie este un indicator vizat în Reglementării tehnice”Uleiuri vegetale comestibile” pentru aprecierea calităţii uleiurilor. În această lucrare sunt prezentate rezultatele vizavi de acest indicator în uleiul ...
  • CANDJA, Viorica; GHEORGHIEVA, Tatiana; RUBŢOV, Silvia; COZMA, Ion (Tehnica UTM, 2013)
    Acest articol include analize şi rezultate ale evaluării microbiotei nucilor (coajă, miez, şrot) şi uleiurilor de nuci, în baza cărora se fac analize ale calităţii ulterioare a produsului prelucrat şi gradul lui de contaminare ...
  • POPOVICI, Cristina (Tehnica UTM, 2015)
    The objective of this study was to determine the antioxidant properties of the oil obtained from the kernel of walnut variety belonging to the species Calaras. The antioxidant profile of walnut oil samples were evaluated ...
  • BULGARU, Viorica; GURMEZA, Irina (Tehnica UTM, 2017)
    Laptele de capră este un produs alimentar natural, care conţine toate substanţele nutritive necesare pentru creşterea şi dezvoltare organismului uman. Obiectivul principal al investigației prezente a fost de a studia efectul ...
  • CARABULEA, Boris; MOTRIUC, Svetlana (Tehnica UTM, 2014)
    Articolul prezintă o lucrare de sinteză privind extragerea coloranţilor naturali din materii prime vegetale, tipurile de solvenţi utilizaţi la extragerea coloranţilor alimentari din materie primă vegetală. Se aduc regimuri ...
  • CARABULEA, Boris; MOTRIUC, Svetlana; CARABULEA, Vera (Tehnica UTM, 2014)
    În lucrarea dată sunt prezentate rezultatele cercetărilor privind extragerea colorantului de betaină din sfecla roşie cu utilizarea enzimelor cu acţiune celolitică şi amilolitică. Sunt prezentate date privind pierderile ...
  • BOEŞTEAN, Olga; ROTARU, Ala; SCHERLET, Cristina (Tehnica UTM, 2012)
    Scopul acestui studiu a fost de a investiga influenţa făinii de cartofi asupra produselor de panificaţie. S-a cercetat făina de cartofi în calitate de ameliorator natural, ce contribuie la modelarea unor caracteristici ...
  • STRATAN, Alexandra (Tehnica UTM, 2018)
    Lucrarea prezintă rezultatele evaluări potențialului tegnologic a soiului de struguri Feteasca neagră pentru aceasta sau cercetat doua vinuri din acest soi fabricate prin două procedeie tehnologice diferite, prin metoda ...
  • BULGARU, Viorica (Tehnica UTM, 2014)
    Gelurile de amidon au o structură tridimensională, constituită în mare parte din macromolecule de amiloză și mai puțin de amilopectina. Proprietățile vîscoelastice ale gelurilor pot fi apreciate după curba de fluaj și ...
  • RUBTOV, Silvia; LOZOVAN, Elena; DANUTA, Rodica (Tehnica UTM, 2011)
    Acid ascorbic/ vitamina C (E300) reprezinta unul din cei mai puternici antioxidanti, ce participa la procesul de stabilizare a culorii si accelereaza procesul de conservare. Acidul citric (Sarea de lămâie (acid ...
  • SÎRGHI, Rodica; PARANDIUC, Oxana; SANDULACHI, Luiza (Tehnica UTM, 2011)
    Alimentaţia pe bază de fructe şi legume asigură necesarul de vitamine, minerale, fibre şi alţi nutrimenţi esenţiali pentru o bună funcţionare a organismului, întăreşte sistemul imunitar, asigură protecţie împotriva efectelor ...
  • ŢISLINSCAIA, Iana; SUBOTIN, Iurie; DRUŢĂ, Raisa (Tehnica UTM, 2014)
    În lucrare sînt prezentate rezultate studiului conţinutului de zaharoză în produsele de cofetărie (biscuiţi) produse în Republica Moldova şi studiată posibilitatea înlocuirii zaharozei cu îndulcitorii naturali (fructoza). ...
  • LOZACOVICI, Olga (Tehnica UTM, 2011)
    A lot of different sorts of grapes are used for making wine. Nevertheless wine, made from the same sort of grape have their common characteristic features despite differences in production technology and place and conditions, ...
  • GORBATIUC, Tatiana; CALCATINIUC, Alexandru; SIMINIUC, Rodica (Tehnica UTM, 2017)
    Cercetările au vizat 6 compoziții de aluat aglutenic de panificație din făină de soriz (Sorghum Oryzoiudum) cu adaos de tărâțe de psyllium (Plantago ovata) în concentrație de la 2% la 8 %. Au fost determinați parametrii ...
  • SANDULACHI, Luiza; KULCIŢKAIA, Natalia; BOAGHI, Eugenia (Tehnica UTM, 2016)
    Pe parcursul depozitării în uleiul de nuci se petrec diferite modificări fizico chimice şi biochimice ce conduc la degradarea uleiului. Acest articol prezintă un studiu de caz în aprecierea modificărilor ce au loc în uleiul ...
  • SILIVESTRU, Eugenia; SANDULACHI, Luiza; GURJUI, Anna (Tehnica UTM, 2016)
    Uleiul de nuci este foarte bogat în substanțe nutritive valoroase pentru sanătatea omului, din aceste considerente el este recomandat pentru a fi utilizat în alimentație. Conținutul ridicat de acizi grași ai uleiului de ...
  • GUTIUM, Olga (Tehnica UTM, 2012)
    ALIMENTAŢIA ECHILIBRATĂ IMPLICĂ UTILIZAREA hranei bogate în antioxidanţi, substanţe care pot combate nocivitatea radicalilor liberi şi menţine capacitatea celulei de a se apăra împotriva agresiunilor virotice şi microbiene. ...
  • SILIVESTRU, Eugenia; SANDULACHI, Luiza; GURJUI, Ana (Tehnica UTM, 2013)
    Acest articol prezintă un studiu experimental al impactului microbian asupra nucilor Juglans regia L. cultivate în R. Moldova, recolta anilor 2010 şi 2011, depozitate la temperatura mediului ambiant timp de 3 luni, 1 an ...
  • GUTIUM, Olga; CIUMAC, Jorj; SIMINIUC, Rodica (Tehnica UTM, 2017)
    A fost studiat impactul tratamentelor hidrotermice asupra texturii boabele de năut. S-a constatat că tratamentele hidrotermice în apă distilată, soluții de săruri, acizi alimentari, zaharuri duc la înmuierea texturii, ...

Search DSpace


Browse

My Account