IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Articole ► Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor şi studenţilor (2010-2017) by Title

Browsing Articole ► Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor şi studenţilor (2010-2017) by Title

Sort by: Order: Results:

  • ARTIOMOV, Laurenţia (Tehnica UTM, 2011)
    L’innocuité concerne tous les types de contamination des aliments par des produits physiques ou chimiques et des agents biologiques, susceptibles de porter atteint a court ou long terme a la santé de l’homme. Nous ne ...
  • URSU, Sorina (Tehnica UTM, 2011)
    În lucrarea dată s-a cercetat proprietăţile sanogene ale vinurilor roşii şi evoluţia potenţialului redox sub influenţa substanţei antioxidante Microhidrina, care intensifică aceste proprietăţi prin micşorarea valorii ...
  • COVACI, Ecaterina (Tehnica UTM, 2013)
    iodul este un element chimic indispensabil dezvoltării armonioase a organismului uman. Conţinutul său este de 20 - 30 mg de iod, concentrat în glanda tiroidă a omului. Valoarea de 4 - 10 mg/cm3 de iod plasmic în organism ...
  • GHEORGHITA, Dorina (Tehnica UTM, 2016)
    Cette recherche a pour but d'évaluer l'influence de la concentration de l’enzyme, de la température et du temps de réaction dans le processus d'hydrolyse du lactose dans un fromage crème au chocolat. Le lactose a été ...
  • TOFAN, Alina (Tehnica UTM, 2012)
    La patuline est une mycotoxine qui peut provoquer une irritation gastro-intestinale et un dysfonctionnement rénal, ainsi que des effets immunotoxiques, génotoxiques et clastogènes chez plusieurs espèces animales lorsqu'elle ...
  • TĂRÎȚĂ, Vasile; COVALI, Trofim (Tehnica UTM, 2014)
    La condiţionarea strugurilor de masă soiul Chasselas d’ore pentru comercializare se formează refuzuri din care se obţine suc. S-a cercetat procesul de limpezire al sucului de struguri cu bentonitele Bentovin (România) şi ...
  • FURTUNA, Natalia (Tehnica UTM, 2012)
    En œnologie, la caractérisation sensorielle des vins est de plus en plus utilisée. Cet article présente un ensemble d'outils et de méthodes qui permettent l'évaluation sensorielle des vins. L'analyse sensorielle est un ...
  • BILICI, Constantin; STRATAN, Stefan; CIUVAGA, Alexandru; BOLOCAN, Cătălin (Tehnica UTM, 2017)
    This paper deals with the technical and/or practical treatment of terroir as a study concept, together with related functional aspects. Functioning of the terroir relies on the relation between climate, soil and vine. In ...
  • VRÎNCEAN, Mariana (Tehnica UTM, 2011)
    This paper deals with the technical and/or practical treatment of terroir as a study concept, together with related functional aspects. Functioning of the terroir relies on the relation between climate, soil and vine. In ...
  • GHENDOV-MOȘANU, Aliona; RAILEAN, Alina; UNGUREANU, Ana; MOLOCENCO, Olga (Tehnica UTM, 2017)
    În acest studiu, s-a cercetat posibilitatea utilizării extractului de aronie, bogat în antociani, în calitate de colorant natural, pentru obținerea marmeladei cu valoare biologică sporită. S-a constatat că activitatea ...
  • NAZARIA, Aliona; BURDUJA, Victoria; ARHIP, Vasile; CHISTOL, Vitalie (Tehnica UTM, 2016)
    În prezenta lucrare a fost analizat mecanismul formării lacrimilor vinului. Pentru examinarea acestui mecanism a fost fotografiată pelicula de lichid care se formează pe peretele paharului în cazul când în pahar se află ...
  • VEREJAN, Ana (Tehnica UTM, 2012)
    Luînd în consideraţie pregătirea diversă a liceenilor şi cerinţele studiilor universitare cu caracter aplicativ sunt necesare introducerea metodelor cît mai eficiente de predare-învăţare-evaluare a disciplinelor ...
  • CARTAŞEV, Anatoli; PUŞCAŞ, Alexandra; COEV, Ghenadie (Tehnica UTM, 2012)
    În lucrarea este prezentată caracteristica speciilor de microorganisme prezente la suprafaţa cărnii de pasăre refrigerate şi congelate. Multitudinea speciilor de microorganisme persistente la suprafaţa cărnii de pasăre ...
  • ŞTEFÎRŢA, Irina; COEV, Ghenadii; GUDIMA, Angela (Tehnica UTM, 2014)
    În lucrare sînt prezentate rezultatele cercetărilor experimentale privind acţiunea mixului de acid lactic şi lactat de sodiu - 2%; lactatul de sodiu - 4% aplicate prin stropire şi tratarea ulterioară cu raze UV asupra ...
  • RADU, Oxana; SANDULACHI, Luiza; FUIOR, Adelina (Tehnica UTM, 2013)
    Frecvent nucile (Juglans regia L.) recoltate de pe sol sunt infestate cu Xanthomonas arboricola pv. juglandis, Fusarium spp., Alternaria spp.,microorganisme care provoacă necroze în fructele de nuci – pete de culoare brună. ...
  • SANDULACHI, Luiza; NEMCIUC, Maria (Tehnica UTM, 2012)
    Nucul (Juglans regia L.) este o plantă de o valoare semnificativă. Miezul de nucă este bogat în lipide constituind 51% sunt foarte energetice (525 kcal/100g). De asemenea, în nuci se conţin 11% de protide şi 5% de glucide. ...
  • STURZA, Rodica; COVACI, Ecaterina (Tehnica UTM, 2013)
    contaminarea vinului cu 2,4,6-TCA este o problemă acută a industriei vinicole ce generează pierderi economice majore. Drept urmare compusul TCA afectează profilul aromatic al vinului prin care modifică părerea consumatorul ...
  • ZADOROJNÂI, Larisa; ZADOROJNÂI, Alexandru (Tehnica UTM, 2011)
    Un potenţial performant prezintă acidul hialuronic ca biopolimer medicinal, ce a inspirat cercetări orientate spre elaborarea metodelor de modificare chimică a sa. Asfel acidul hialuronic devine un suport de medicamente, ...
  • PURICI, Ion (Tehnica UTM, 2011)
    The nitrate end nitrite content of marcheting vegetable in Chisinau is verz different, notonlz from one specie to another, as it natral, but oslo within the same species, from causes we would like to investigate. Nitrates ...
  • BAERLE, Alexei; DIMOVA, Olga; DRAGANCEA, Veronica; BAERLE, Iulia; MEREACRE, Ana; BOBOC, Mihaela; ROPOT, Doina (Tehnica UTM, 2012)
    La bétanine est le colorant naturel majoritaire dans la betterave rouge, qui a une action anti radicalaire et doit être valorisé. On propose une méthode chromatographique exprès qui permet l’indentification et la séparation ...

Search DSpace


Browse

My Account