IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Modificările biochimice şi tehnologice ale nucilor pe parcursul prelucrării şi păstrării

Show simple item record

dc.contributor.advisor REŞITCA, Vladislav
dc.contributor.author BOAGHI, Eugenia
dc.date.accessioned 2019-08-21T08:28:10Z
dc.date.available 2019-08-21T08:28:10Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.citation BOAGHI, Eugenia. Modificările biochimice şi tehnologice ale nucilor pe parcursul prelucrării şi păstrării: spec.: 253. 01. - Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală (Tehnologia produselor alimentaţiei publice): tz. doct. în tehn. Cond. şt. Vladislav Reşitca. Chişinău, 2018. 156 p. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/4252
dc.description Teza de doctor & Autoreferat en_US
dc.description.abstract Obiectivele tezei sânt: studiul intensităţii procesului de oxido-reducere biologică (procesul de respiraţie) al nucilor pe parcursul depozitării;Cercetarea teoretică şi experimentală privind impactul umidităţii şi activităţii apei asupra proceselor de sorbţie-desorbţe a miezului de nucă; Aprecierea căilor şi metodelor efective pentru ameliorare calităţii nucilor la procesarea primară; Cercetarea posibilităţilor privind valorificarea miezului de nuci ca materie primă pentru obţinerea unor produse alimentare noi. en_US
dc.description.abstract Objectives of this paper are: studying the intensity of the biological oxido-reduction process (respiration process) of walnuts during storage; Theoretical and experimental research on the impact of moisture and water activity on the hygroscopic properties of walnuts; Appreciation of effective ways and methods for improving the quality of walnuts at primary processing; Researching the possibilities for the walnut kernel use as a raw material for obtaining new foods. en
dc.description.abstract Цель исследования - количественное определение некоторых показателей качества грецкого ореха и их эволюция при хранении, улучшение качества, оптимизация существующих технологий и определение новых процедур послеуборочной обработки грецких орехов. ru
dc.language.iso ro en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject walnuts en_US
dc.subject walnut milk en_US
dc.subject nuci Juglans Regia L. en_US
dc.subject lapte de nuci en_US
dc.title Modificările biochimice şi tehnologice ale nucilor pe parcursul prelucrării şi păstrării en_US
dc.title.alternative Biochemical and technological changes of walnuts during processing and storage en
dc.title.alternative Биохимические и технологические изменения грецких орехов Juglans Regia L в процессе их обработки и хранении ru
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account